Mit Lederne

Pressemeddelelser

Genåbning bør fokusere på landegrænser, forsamlingsforbud og erhvervsliv

Ledernes Hovedorganisation har tre hovedprioriteter for genåbningen af Danmark. Politikerne bør fokusere på en sundhedsmæssigt forsvarlig åbning af landegrænserne, hæve forsamlingsforbuddet og åbne for detailhandel, cafeer og restauranter.

07. maj 2020

- Vi kan glæde os over, at vi har fået godt styr på smitten i samfundet, og seruminstituttets rapport fra i går viste, at der er plads til en markant genåbning af Danmark. Det skal vi naturligvis benytte os af, og Ledernes Hovedorganisation har tre klare ønsker til, hvad politikerne bør prioritere. Det siger formand Svend Askær, hvis tre prioriteter er:
  • Grænserne til udlandet bør åbnes så meget som hurtigt så hurtigt som muligt. En åbning er helt afgørende for dansk erhvervsliv og turisme, som er hårdt ramt af de lukkede grænser.
  • Forsamlingsforbuddet bør hæves fra de nuværende 10 personer. Det er afgørende for både erhvervs- og foreningsliv, at vi hurtigst muligt får hævet forsamlingsforbuddet – naturligvis med overholdelse af de nødvendige afstandsrestriktioner.
  • Al detailhandel, cafeer og restauranter bør åbnes med det samme. En væsentlig del af erhvervslivet er i øjeblikket lukket og dermed økonomisk meget hårdt presset.

- Vi kan heldigvis forstå, at både statsministeren og de øvrige partiledere er gået ind til dagens forhandlingsmøde med et ønske om at åbne detailhandel, cafeer og restauranter med de nødvendige restriktioner. Men vi vil gerne appellere stærkt til politikerne om også at have stærkt fokus på landegrænserne og forsamlingsforbuddet, så vi hurtigst muligt kan få dansk erhvervsliv og økonomi op i gear igen, siger Svend Askær.

Kontaktoplysninger

svend_web
Svend Askær
Formand
Mobil: 2428 2464
E-mail: sa@lederne.dk

sku
Søren Kudahl
Pressechef
Mobil: 2338 4211
E-mail: sku@lho.dk