Mit Lederne

Pressemeddelelser

Fint med ekstra dagpenge til ufaglærte under krisen

Det er fornuftigt at give mulighed for, at ufaglærte ledige i en periode får bedre muligheder for at tage en erhvervsuddannelse, når vi ved, at vi får brug for flere faglærte i fremtiden, mener Ledernes analysechef.

17. juni 2020

Det er positivt, at regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten nu er blevet enige om, at ufaglærte skal hjælpes yderligere under krisen ved at hæve dagpengesatsen til 110 procent, hvis man som ufaglært vælger at tage en erhvervsfaglig uddannelse, hvor der er gode jobmuligheder.

- Opkvalificering af ufaglærte er afgørende vigtig. Derfor giver det god mening, at regeringen sammen med et bredt politisk flertal nu har besluttet at give ufaglærte ledige over 30 år muligheden for at tage specifikke erhvervsuddannelser med 110 procent dagpenge i ryggen. Det vil øge de ufaglærtes incitament til og mulighed for at uddanne sig under krisen, siger Kim Møller Laursen.

Det er glædeligt, at man i aftalen har skabt bedre muligheder for, at ledige, der står med et konkret job på hånden, får ret til at opkvalificere sig til deres kommende job

Kim Møller Laursen, analysechef i Lederne

Kim Møller Laursen ærgrer sig imidlertid over, at den politiske aftale ikke også indeholder en generel forbedring af, at også ledige med en videregående uddannelse får bedre muligheder for at opkvalificere sig under krisen. Til gengæld er det positivt, at jobkvalificeringsordningen for ledige forbedres.

- Det er glædeligt, at man i aftalen har skabt bedre muligheder for, at ledige, der står med et konkret job på hånden, får ret til at opkvalificere sig til deres kommende job, siger Kim Møller Laursen.

Samtidig er det rigtigt godt, at man har aftalt, at også iværksættere skal have bedre muligheder for opkvalificering.

Kontaktoplysninger

dib
Diana Bengtsen
Pressekonsulent
Mobil: 2399 4962
E-mail: dib@lho.dk

Kim_Møller_Laursen_mini_portræt
Kim Møller Laursen
Analysechef
Telefon: 2428 2466
E-mail: kml@lederne.dk