Mit Lederne

2019

Chefen bør tænde storskærmen under Tour de France

09. juli 2019

I år er der særligt store forventninger til danskerne i Tour de France, og på mange arbejdspladser kører Tour’en på tv. Her skal chefen passe på ikke at blive showstopper, lyder rådet fra Lederne.

Mange af os har nok prøvet at være på jobbet, mens rytterne i årets Tour de France æder kilometer efter kilometer af de franske landeveje. På mange arbejdspladser kører transmissionerne fra verdens største cykelløb på tv og computerskærme og konkurrerer med arbejdsopgaverne om vores koncentration.

Det kan sætte chefen i et vanskeligt dilemma. På den ene side er man som chef ansvarlig for, at medarbejderne holder produktiviteten oppe. På den anden side vil man nødigt skabe utilfredshed blandt medarbejderne ved at udstikke stramme regler.

Især det sidste skal chefen være opmærksom på, siger Michael Uhrenholt, der er ledelsesrådgiver og teamchef hos Lederne.

"Hvis medarbejderne leverer på samme niveau som de plejer, kan det virke udfordrende, at chefen vil forbyde medarbejderne at se sport i arbejdstiden. Man risikerer at gøre det svært for sig selv som chef på sigt, hvis man optræder i rollen som showstopper. Derfor skal chefen grundigt overveje, hvor vigtigt det er at sætte grænser for tv-kiggeriet", siger han.

I stedet for at udstikke regler for tv-kiggeriet, anbefaler Michael Uhrenholt, at man som chef går i dialog med medarbejderne.

"Man kan for eksempel lave en afstemning blandt medarbejderne om, hvilke etaper der skal vises i arbejdstiden og så sørge for både storskærm og forfriskninger, når de vises", siger Michael Uhrenholt.

På mange arbejdspladser fungerer den slags ordninger fint, siger han.

"Der er selvfølgelig en risiko for, at tv-kiggeriet kan tage overhånd. Så kan det blive nødvendigt at afskaffe ordningen og indskærpe, at tv-skærme og computere i virksomheden ikke er beregnet til tv-kiggeri. Men i langt de fleste tilfælde tror jeg ikke, det vil være nødvendigt", siger han.


Kontaktoplysninger

Søren Kudahl
Pressechef, Lederne
Tlf.: 2338 4211
E-mail: sku@lederne.dk

 

 

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent
Direkte: 3283 3456
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lederne.dk