Mit Lederne

2018

Udnyt opsvinget til at få flere unge i job

23. april 2018

Endnu en gang sætter beskæftigelsen rekord. Vi skal udnytte opsvinget til at få endnu flere ledige – især unge – i job. Det siger analysechef hos Lederne Kim Møller Laursen i en kommentar til dagens beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at det samlede antal personer med lønmodtagerjob steg med 3.800 fra januar til februar, så der i februar i alt var 2.732.400 personer med lønmodtagerjob.

- Det er glædeligt, at vi fortsat er i stand til at øge beskæftigelsen uden, at der opstår omfattende flaskehalsproblemer. Men det er vigtigt, at vi også fremover undgår flaskehalse. Derfor skal vi blive bedre til at få flere unge i job.  Der er en massiv overledighed i aldersgruppen 25-29 år, siger Kim Møller Laursen.

En stor del af de ledige i aldersgruppen 25-29 år er dimittender. I sidste måned anbefalede regeringens universitetsudvalg blandt andet, at universiteterne løbende tilpasser antallet af studiepladser til efterspørgslen på arbejdsmarkedet.

 

- Det er positivt, hvis vi i højere grad får tilpasset universitetsuddannelserne til arbejdsmarkedets behov. Men det løser ikke det aktuelle problem med, at cirka hver femte ledig er mellem 25 og 29 år. Vi er nødt til at tage fat på det problem og få kortlagt, hvad der skal til for at få dem i job her og nu, siger Kim Møller Laursen.

Han understreger, at det også er nødvendigt, at vi får flere udenlandske medarbejdere med de rigtige kvalifikationer til Danmark for at fastholde væksten.

Kontaktoplysninger

Kim Møller
Analysechef, Lederne
Telefon: 3283 3382
E-mail: kml@lederne.dk

 

 

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
Telefon: 3283 3456
E-mail: mpe@lederne.dk

Opdateret: 14.08.2019