Mit Lederne

2018

Stillestående eksport er en stor skuffelse

09. maj 2018

Eksporten af varer har ligget fladt det seneste år. Den tendens bliver der ikke ændret ved med dagens tal fra Danmarks Statistik for udenrigshandlen og betalingsbalancen frem til marts.

Tallene viser, at vareeksporten ekskl. brændsel, skibe og fly faldt med 0,4 pct. fra februar til marts, og over de seneste tre måneder er det samlede fald på 1,2 pct.

 

- Den stillestående eksport over det seneste år er en stor økonomisk skuffelse for Danmark, hvor eksporten ellers har bidraget betydeligt til fremgangen økonomien. Overraskelsen er imidlertid ikke stor, når man ser på den usikkerheden om Brexit og den uro, den amerikanske præsident Donald Trump skaber om de fremtidige muligheder for international handel og samarbejde, siger cheføkonom hos Lederne Andreas Enghoff.

 

Fra 1. til 2. kvartal er Danmarks eksport til Storbritannien aftaget med 5,4 pct.

 

- Selvom det ser ud til, at USA udskyder handelssanktioner mod EU, spøger truslen om en omfattende handelskrig fortsat. USA har allerede indført handelssanktioner mod bl.a. Kina. Forhåbentligt får vi ikke en decideret handelskrig. Lad os håbe, at det internationale opsving i stedet kan fortsætte, siger Andreas Enghoff.

Kontaktoplysninger

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
Tlf.: 3283 3456
E-mail: mpe@lederne.dk

 

Andreas Enghoff
Cheføkonom, Lederne
Tlf.: 2267 1115
E-mail: aen@lho.dk