Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Ledigheden kan bringes længere ned

05. april 2018

Faldende ledighed er glædeligt, men ledigheden kan bringes endnu længere ned, særligt når det gælder de 25-29 årige.

Det siger analysechef hos Lederne, Kim Møller Laursen,  i en kommentar til Danmarks Statistiks nye ledighedstal, som blev offentliggjort i dag. Tallene viser, at ledigheden i februar faldt med 700 fuldtidspersoner . Dermed er ledigheden nede på 110.800 fuldtidspersoner, svarende til en ledighedsprocent på 4,1.

Trods faldet i den generelle ledighed, er ledigheden for de 25-29 årige fortsat alt for høj, påpeger Kim Møller Laursen. Ledighedsprocenten for den aldersgruppe er på 7,8 procent og har nærmest ikke rykket sig.

- Det er stærkt bekymrende, at de 25-29 årige har en så markant overledighed og har haft det gennem flere år. Vi har mange nyuddannede ledige i og omkring storbyerne i den aldersgruppe. Vi er derfor nødt til at styrke indsatsen for at få de nyuddannede ledige i job. Det betyder også, at der skal ses nærmere på bredden i deres jobsøgning, både fagligt og geografisk. Det er ikke nok, hvis man kun søger job, der fuldt ud matcher ens uddannelse eller ligger lige i nærheden, siger han.   

Kontaktoplysninger

Kim Møller Laursen
Analysechef, Lederne
Telefon: 3283 3382
E-mail: kml@lederne.dk

 

 

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
Telefon: 3283 3456
E-mail: mpe@lederne.dk