Mit Lederne

2018

Ledigheden kan bringes længere ned

05. april 2018

Faldende ledighed er glædeligt, men ledigheden kan bringes endnu længere ned, særligt når det gælder de 25-29 årige.

Det siger analysechef hos Lederne, Kim Møller Laursen,  i en kommentar til Danmarks Statistiks nye ledighedstal, som blev offentliggjort i dag. Tallene viser, at ledigheden i februar faldt med 700 fuldtidspersoner . Dermed er ledigheden nede på 110.800 fuldtidspersoner, svarende til en ledighedsprocent på 4,1.

Trods faldet i den generelle ledighed, er ledigheden for de 25-29 årige fortsat alt for høj, påpeger Kim Møller Laursen. Ledighedsprocenten for den aldersgruppe er på 7,8 procent og har nærmest ikke rykket sig.

- Det er stærkt bekymrende, at de 25-29 årige har en så markant overledighed og har haft det gennem flere år. Vi har mange nyuddannede ledige i og omkring storbyerne i den aldersgruppe. Vi er derfor nødt til at styrke indsatsen for at få de nyuddannede ledige i job. Det betyder også, at der skal ses nærmere på bredden i deres jobsøgning, både fagligt og geografisk. Det er ikke nok, hvis man kun søger job, der fuldt ud matcher ens uddannelse eller ligger lige i nærheden, siger han.   

Kontaktoplysninger

Kim Møller Laursen
Analysechef, Lederne
Telefon: 3283 3382
E-mail: kml@lederne.dk

 

 

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
Telefon: 3283 3456
E-mail: mpe@lederne.dk