Mit Lederne

2018

Har vi kontrollen over stress?

07. september 2018

Stress står som en af de største sundhedsudfordringer vi har i Danmark og mange rammes årligt med symptomer. Er det løbet løbsk eller kan vi lægge låg på udviklingen?

På en konference mandag arrangeret af Dansk Arbejdsgiverforening, Lederne samt Forsikring & Pension sættes der fokus på, hvordan vi undgår at miste kontrollen og hvad der skal til for at vi kan opretholde en høj mental sundhed.

Undersøgelser viser, at mere end 85 % af folk på arbejdsmarkedet oplever, at der er en god balance mellem arbejde og privatliv. De oplever, at de går på arbejde og møder ind til et velfungerende psykisk arbejdsmiljø. Selv om det er høje tal, så oplever alt for mange at blive ramt af stress. Det har store personlige omkostninger og det er dyrt for samfundet.  

Derfor sætter konferencen fokus på mental sundhed, stresshåndtering i hverdagen og hvordan man fastholder en stressramt medarbejder. Der zoomes ind på stress af digitaliseringsforsker og arbejdsmarkedsforsker, samt en QHS manager der fortæller om håndtering af stress i dagligdagen. Desuden vil jazzmusiker Carsten Dahl fortælle om vigtighed i, at være en del af et fællesskab.

Konferencen rundes af med en politisk debat hvor Hans Andersen (V), Lennart Damsbo (S) og Laura Lindahl (LA) debatterer med arrangørerne om hvordan vi kan forbedre den mentale sundhed.

Viceadministrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Pernille Knudsen:

- Stress er et alvorligt problem, som hvert år rammer massevis af danskere. Derfor glæder det os, at vi sammen med Lederne og Forsikring & Pension, har kunne facilitere en konference, der giver rum for den vigtige diskussion af emnet. Vi håber at krydsfeltet mellem ledere, eksperter og politikere, kan skabe grundlag for nye skridt i retning af en mindre stressfyldt hverdag.

Viceadministrerende direktør i Lederne Bodil Ismiris:

- Stress optager lederne ude på arbejdspladserne. De står med opgaven med at forebygge og håndtere stress hver dag. De gør meget og ved godt, at de må gøre mere. Vi håber, at denne konference også vil vise kompleksiteten ved stress og at mange aktører må gøre noget sammen for at skabe mindre belastning fra stress.

Vicedirektør i Forsikring og Pension Thomas Brenøe:

- Stress fylder desværre mere og mere i sygemeldingerne, og derfor har vi som branche også en stor interesse i at forebygge stress, så færre bliver ramt. Vi vil have fokus på politiske og praktiske løsninger for den enkelte, for arbejdspladserne og på samfundsplan

Fakta om konferencen

Tid: Mandag d. 10. september 2018
Sted: Børsen
Arrangør: Dansk Arbejdsgiverforening, Lederne samt Forsikring & Pension
Program: http://lederne.events/harvimistetkontrollen  

Kontaktoplysninger

Signe Tønnesen Bergmann
Chefkonsulent, Lederne
Tlf.: 3283 3347
E-mail: smt@lederne.dk

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
 Tlf.: 3283 3456
E-mail: mpe@lederne.dk