Mit Lederne

2018

Flere penge til erhvervsuddannelser

30. august 2018

Regeringen har i dag fremsat sit forslag til finanslov for næste år. Regeringen foreslår blandt andet at bruge 600 millioner kroner om året i perioden 2019-2021 til blandt andet at styrke erhvervsuddannelserne. Det ser Lederne positivt på.

- Erhvervsuddannelserne har i den grad brug for et løft. Vi er langt fra at nå målet om, at 30 procent af 9.- og 10. klasses eleverne skal vælge en erhvervsuddannelse i 2025, siger direktør hos Lederne, Henrik Bach Mortensen.

Han efterlyser dog konkrete initiativer fra regeringen for at afbøde den truende mangel på arbejdskraft.

- Manglen på arbejdskraft presser sig for alvor på i flere sektorer, og problemet er stigende. Hos Lederne er vi derfor tilfredse med, at regeringen har varslet et udspil på området. Men vi havde gerne set, at regeringen allerede med finansloven var kommet med konkrete initiativer til at tage fat om det problem, som er et af de allervigtigste i disse år. Hvis ikke politikerne snarest lemper reglerne for at hente udenlandsk arbejdskraft til landet, risikerer det at koste på den velfærd, som regeringen vil prioritere højt, siger Henrik Bach Mortensen.

Lederne så også gerne, at regeringen afsatte midler til en målrettet beskæftigelsesindsats for de seniorer, der er i stand til at blive på arbejdsmarkedet.

- Der er brug for seniorernes arbejdskraft, og derfor bør regeringen blandt andet investere i kompetenceudvikling, om nødvendigt med henblik på et sporskifte. De seniorer, som ikke er i stand til at fortsætte på arbejdsmarkedet, skal have bedre muligheder for at trække sig tilbage. Det kræver et eftersyn af reglerne for førtidspension, lyder det fra Henrik Bach Mortensen.

Kontaktoplysninger

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent, Lederne
Tlf.: 3283 3456
E-mail: mpe@lederne.dk