Flere kommuner bør sætte turbo på IGU-aftaler

Det er værd at glæde sig over, at 1.000 flygtninge nu er kommet i gang med en integrationsgrunduddannelse (IGU) på danske virksomheder. Men ifølge direktør hos Lederne Henrik Bach Mortensen er der i tider med alvorlig mangel på arbejdskraft brug for, at ikke kun nogle, men alle kommuner i Danmark sætter turbo på indsatsen for at få flere flygtninge i gang med integrationsgrunduddannelsen.

02. november 2017

- Samtidig med, at vi i dag kan glæde os over den milepæl, som IGU-aftale nummer 1.000 er, må vi konstatere, at langt fra alle kommuner har været lige aktive. Og i tider, hvor virksomhederne skriger på arbejdskraft, bør denne milepæl således være et vink med en vognstang til de kommuner, som endnu ikke for alvor er kommet i gang. Tallene for, hvordan IGU-forløbene er fordelt på kommuner, viser for eksempel, at mens der er 38 IGU-forløb i kommuner som Jammerbugt og Middelfart, er antallet kun 30 i landets næststørste kommune, Århus, siger Henrik Bach Mortensen.

Integrationsgrunduddannelsen for flygtninge har eksisteret i godt et år. Uddannelsen udspringer af trepartsaftalen om arbejdsmarkedsintegration mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter fra foråret 2016.

Et IGU-forløb varer i to år og består af lønnet praktik og 20 ugers skoleundervisning.

Kontaktoplysninger

Michael Monty
Pressechef hos Lederne
Telefon 2428 2470
E-mail mmo@lederne.dk

Henrik Bach Mortensen
Direktør hos Lederne
Telefon 3283 3346
E-mail hmo@lederne.dk