Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Virksomheder godt tilfredse med lederkurser

01. august 2016

Virksomhederne i Danmark er godt tilfredse med udbyttet, når lederne har været på skolebænken på et AMU-lederkursus. Ifølge en ny tilfredshedsmåling uddeler virksomhederne således særdeles flotte karakterer til de lederkurser, som virksomhedernes ledere har deltaget på i 2015.

Ifølge tilfredshedsmålingen er virksomhederne faktisk endnu mere tilfredse med kurserne og uddannelserne, som specifikt omhandler ledelse, end deltagerne selv er. Mens kursisterne selv gennemsnitligt ligger på en tilfredshed på 4,2 på en skala fra 1 til 5, vurderer virksomhederne i snit ledelseskurserne til 4,4.

Det er bemærkelsesværdigt, at virksomhedernes tilfredshed generelt er højere end kursisternes.

Chefkonsulent i Ledernes uddannelsesteam Marianne Rasmussen

- Overordnet set ligger tilfredsheden med lederkurserne på et ganske pænt niveau og højere end for kurserne på det samlede handels-, administrations-, kommunikations- og ledelsesområde. Både når man kigger på kursisternes egen og på virksomhedernes vurdering, siger chefkonsulent i Ledernes uddannelsesteam Marianne Rasmussen.

Virksomhederne er mest tilfredse     
- Det er bemærkelsesværdigt, at virksomhedernes tilfredshed generelt er højere end kursisternes. Især kurser, hvor lederne undervises i situationsbestemt ledelse og medarbejderinvolvering, får meget flotte tilfredshedsvurderinger af virksomhederne, og det understreger, at det er områder, hvor virksomhederne oplever en tydelig, positiv effekt af, at lederne har været på skolebænken, lyder det også fra Marianne Rasmussen.

Tilfredsmålingen viser stor geografisk spredning i forhold til, hvor flest ledere har været af sted på AMU-lederkurser i 2015. Region Syddanmark topper listen med 26 procent af kursisterne i 2015, skarpt forfulgt af Hovedstaden og Midtjylland, begge med 25 procent.

60 procent af kursisterne i 2015 var mænd, mens 40 procent var kvinder. Kønsfordelingen har ligget på et meget stabilt niveau de seneste 10 år.

I alt deltog 19.134 kursister i 2015 på kurser og uddannelser inden for ledelse. Det er et fald på 898 kursister sammenlignet med året før.

Læs mere om AMU-lederkurserne her

Kvinde og mand i samtale, LederSparring, coaching