Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Vanskeligt at sætte ledere i bås

05. oktober 2015

Det er en misforståelse at tro, at en lederkarriere pr. definition kan tegnes som en lige linje – og det er lige så forkert at antage, at alle mellemledere drømmer om at blive topchefer. Det fastslår direktør hos Lederne Vibeke Skytte i en klumme.

- Jeg stejler lidt, når jeg fra ledere på mellemlederniveau i ny og næ hører udtrykket ”én gang mellemleder, altid mellemleder”. Nogen gange sagt med et glimt i øjet, andre gange med en alvorstung mine lanceret som et bud på en evigtgyldig sandhed. Men uanset tilgangen til synspunktet om et langt, statisk arbejdsliv på mellemlederniveau er det i hvert fald en udbredt misforståelse, at en lederkarriere pr. definition kan tegnes som en lige linje. Og det er, nok så vigtigt, en mindst lige så stor misforståelse at tro, at en lederkarriere pr. definition starter som medarbejder, fortsætter som mellemleder og slutter som topchef, understreger Vibeke Skytte.

Jeg har fuld forståelse for, at spændende jobmuligheder eller forskellige faktorer i livet kan gøre en lederkarriere til en kurve, som i en grafisk fremstilling går op, ned og til siden.

Vibeke Skytte, direktør hos Lederne

Op, ned eller til siden
Moderne ledere træder ifølge Vibeke Skytte ind og ud af ledergerningen og kan blive fristet af godt jobindhold såvel på højere som lavere niveau.

LÆS OGSÅ: Dør åben til nyt job for ledere på alle uddannelsesniveauer

- Jeg har fuld forståelse for, at spændende jobmuligheder eller forskellige faktorer i livet kan gøre en lederkarriere til en kurve, som i en grafisk fremstilling går op, ned og til siden. Og jeg nærer lige så stor respekt for mennesker, som målrettet satser på at blive topchef eller drømmer om et langt arbejdsliv på mellemlederniveau. Man må i min optik hjertens gerne tænke ”én gang mellemleder, altid mellemleder”, så længe det er en bevidst karriereplan og ikke noget man vælger, fordi man fejlagtigt tror, at det ikke er muligt at flytte sig som leder, skriver Vibeke Skytte i klummen.