Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Unge ledere undersøger karrieremuligheder i ferien

01. august 2016

I en ofte hæsblæsende lederhverdag kan det være svært at finde overskud til at lægge karriereplaner eller tjekke relevant efteruddannelse ud. Derfor er sommerferien for mange især unge ledere en kærkommen anledning til at undersøge jobskiftemuligheder og efteruddannelse, viser en ny undersøgelse fra Lederne.

Ifølge undersøgelsen, som er baseret på svar fra 2.014 ledere, forventer 15 procent af lederne at bruge tid i sommerferien i år på at undersøge mulighederne for at skifte job efter ferien. Kigger man isoleret på svarene fra unge ledere under 35 år, vokser andelen, som vil lave jobresearch i sommerferien, til 25 procent.

LÆS OGSÅ: Tænk dig om, før du siger ja

Mønstret er det samme, når lederne svarer på, om de vil bruge tid i sommerferien i år på at undersøge, hvilke efteruddannelsesaktiviteter de gerne vil deltage i efter sommerferien. Den forventning har 13 procent af lederne – men blandt ledere under 35 år vil 36 procent tjekke uddannelsessites i ferien.

I en travl hverdag tager den ene dag den anden, og det kan være svært at finde både tiden og det mentale overskud til at tænke dybere over sit arbejdsliv og sine karrieredrømme.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen

- I en travl hverdag tager den ene dag den anden, og det kan være svært at finde både tiden og det mentale overskud til at tænke dybere over sit arbejdsliv og sine karrieredrømme. Derfor glæder det mig, at så forholdsvis mange ledere bruger en del af deres sommerferie på at spore sig ind på, hvad der skal ske både job- og uddannelsesmæssigt efter ferien, siger ledelsesrådgiver Flemming Andersen fra Lederne.

- Det, der i den henseende er vigtigt, er, at tankerne fra sommerferien også bliver ført ud i livet, når hverdagen melder sig efter ferien. Derfor kan det være en god idé at give sig selv nogle deadlines for, hvornår man skal tage action på de planer, der lægges i ferien, lyder anbefalingen fra Flemming Andersen.

Mens undersøgelsen viser, at de unge ledere i stor stil bruger sommerferien på at undersøge job- og uddannelsesmuligheder, er det ikke aktiviteter, som fylder meget i de ældre lederes sommerferie. Blandt ledere over 60 år er det således kun syv procent, der forventer at tjekke nye jobmuligheder, og kun to procent, som kombinerer ferien med planlægning af efteruddannelse.

Undersøgelsen offentliggøres i sin helhed senere i denne måned.

Outplacement