Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Unge frivillige lærer om ledelse

07. december 2015

100 unge frivillige fra Red Barnet Ungdom har været på skolebænken hos Lederne for at blive bedre ledere.

Frivillige

De har påtaget sig et ansvar for at lede frivillige projekter i Red Barnet Ungdom. Ved siden af studier og job, sørger de for, at organisationen kan drive frivilligt arbejde til fordel for udsatte børn og unge i Danmark. Ved to lederworkshops i oktober og november var det imidlertid de i alt omkring 100 frivillige lederes tur til at modtage.

- Der er tale om unge mennesker, som gør en kæmpe indsats for fællesskabet. Jeg synes, det er rimeligt at tænke over, hvordan vi kan bidrage ved at give noget til dem, der giver. Og det, vi kan give, er uddannelse i lederskab, siger Torkild Justesen, kendskabsdirektør i Lederne, om baggrunden for samarbejdet mellem Red Barnet Ungdom og Lederne.

Efter en dag i selskab med frivillige unge ledere fra Red barnet Ungdom er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg har mødt nogle af fremtidens talentfulde ledere.

Torkild Justesen, direktør hos Lederne

Lederne har faciliteret to workshops med emnet ”Personligt Lederskab”, hvor Lederne i samarbejde med konsulentfirmaet Ingefair har sammensat et uddannelsesprogram for de unge frivillige ledere.

- Frivillighed kræver en helt særlig form for ledelse. Når man leder frivillige har man ikke det formelle mandat, fordi der jo netop er tale om frivillighed. Det betyder, at man skal være ekstremt rummelig og evne at få engagementet frem i andre, forklarer ledelsesrådgiver Michael Uhrenholt, der holdt oplæg på den ene workshop.

LÆS OGSÅ: Lederne prikker til kvinders iværksætterlyst

En anden side af frivilligt arbejde er netop engagementets skyggeside:

- Som frivillig arbejder man for en sag, og man er drevet af en stærk indre motivation. Det kræver, at man skal være meget bevidst om at undgå nogle klassiske fælder såsom at drive sig selv for hårdt og sige ja til for meget, fordi man lader sig gribe af begejstring, siger Michael Uhrenholt.

Sekretariatschefen i Red Barnet Ungdom, Camilla Burgwald ser lederuddannelsen til frivillige som en styrkelse af organisationens arbejde for en mere børnevenlig verden:

- Red Barnet Ungdoms unge frivillige ledere løfter enorme ansvarsområder, og vi er fulde af taknemmelighed over, at Lederne investerer både tid, penge og opmærksomhed i at uddanne dem i lederskab. Det er en kæmpe anerkendelse og styrkelse af vores samlede arbejde for en mere børnevenlig verden, men jo også af den enkelte ildsjæl, der pludselig ser sig selv, og sin egen indsats og rolle, i et nyt lys. Jeg kan faktisk ikke få armene ned af begejstring, siger Camilla Burgwaldt.

LÆS OGSÅ: Genoplev Ledelsens Dag

Og begejstringen går begge veje:

- Efter en dag i selskab med frivillige unge ledere fra Red barnet Ungdom er jeg slet ikke i tvivl om, at jeg har mødt nogle af fremtidens talentfulde ledere, siger Torkild Justesen.