Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Ungå at blive part i konflikter

18. januar 2017

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Tilbyd gerne at sparre med kollegaer, som har en konflikt med chefen, men undgå at blive en aktiv del af andres konflikter.

I sidste uges dilemma var lederen Sanne i tvivl om, hvad hun skulle sige, da hendes gode veninde og lederkollega Tine bad om hendes opbakning i en konflikt, som Tine har med deres fælles direktør. Sanne vil gerne støtte sin veninde, men hun har ikke lyst til at skade den gode relation, hun selv har med direktøren.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt er ikke i tvivl, når han skal pege på den bedste løsning på dette dilemma.

Der er mange ubekendte faktorer, og konflikter kompliceres hurtigt, hvis flere mennesker gøres til en del af den

Ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt

- Sanne skal gøre det helt klart for Tine, at hun ikke ønsker at være part i konflikten. Hun kan tilbyde at sparre med Tine om, hvordan Tine kan få løst sin konflikt med direktøren, men hun skal sige fra over for at få tildelt rollen som mediator og budbringer mellem Tine og direktøren, siger Michael Uhrenholt, som dermed peger på løsning nummer 1.

- Hvis jeg stod i Sannes situation, ville jeg råde kollegaen Tine til at starte en ærlig og konstruktiv dialog med direktøren, så de kan få genskabt deres relation. For at få løst konflikten er det gavnligt, hvis Tine selv tager initiativet og på den måde tager ejerskab for processen, påpeger Michael Uhrenholt.

LÆS OGSÅ: Færre konflikter på danske arbejdspladser

Ledelsesrådgiveren lægger vægt på, at det for Sanne, som er udenforstående, kan være svært at gennemskue, hvad konflikten går ud på, og hvad der er på spil for de to parter i sagen. Måske er direktøren ikke engang selv klar over, at han er en del af en konflikt.

- Der er mange ubekendte faktorer, og konflikter kompliceres hurtigt, hvis flere mennesker gøres til en del af den. Sanne skal vise sin støtte ved at lægge ører til Tines frustrationer og komme med input til, hvordan Tine bør agere i forhold til chefen men ellers holde sig udenfor, fastslår Michael Uhrenholt.