Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Tvangskontrol skygger for gode løsninger

24. august 2015

Virksomheder med overdreven trang til kontrol og styring kan sammenlignes med OCD-patienters tvangsmæssige adfærd.  Det mener organisationspsykolog Timo Klindt Bohni og organisationskonsulent Mads Ole Dall.

I det elektroniske tidsskrift Ledelse i Dag, skriver de, at mange store og komplekse virksomheder tilsyneladende lider af organisatorisk OCD.

Slip forestillingen om at opnå fuld kontrol og luk andre ind i styringsrummet.

Timo Klindt Bohni,organisationspsykolog og Mads Ole Dall, organisationskonsulent

- Midt i moradset af kompleksitet, som kendetegner mange store organisationer, forventes ledelsen at levere håndfast styring og overblik. En opgave, som de fleste ved er umulig, men som ingen tør udfordre legitimiteten af, fordi tanken om en ukontrollabel virksomhed er ubærlig, beskriver Timo Klindt Bohni og Mads Ole Dall.

Skribenterne forklarer, at mange topledere reagerer ved at forsøge at opnå fuld kontrol ved at etablere støtte- og stabssystemer, der skal bistå med at kontrollere den tilsyneladende uregerlige organisation. Det kan være i form af dokumentationscentre, ledelsessekretariater, controllerfunktioner og HR.

- Problemet er, at kontrolrationalet kommer til at konkurrere med forretningsrationalet. Fokus flyttes fra opgaveløsningen, som driftsfolkene er optaget af, til kontrol, som stabene og topledelsen er optaget af, skriver Bohni og Dall.

Slip kontrollen
Ligesom OCD-patienten med rengøringsvanvid, kan en organisation blive ude af stand til at navigere efter værdier og prioriteter. Virksomheden mister orienteringssansen i forhold til løsning af hovedopgaven – til fordel for kontrollen.

Er man som en del af ledelsen i en organisation fanget i en tvangspræget kontrolkultur, ligger løsningen ifølge Timo Klindt Bohni og Mads Ole Dall lige for.

- Slip forestillingen om at opnå fuld kontrol og luk andre ind i styringsrummet. I stedet for at levere svar, skal topledelsen stille spørgsmål til mellemledere og medarbejdere for på den måde at få hele organisationens viden, ideer og indsigt med i beslutningsgrundlaget.

Læs mere om at åbne styringsrummet

konference

Læs hele artiklen

Ledelse i Dag