Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Tryghed i Danmark giver god basis for innovation

26. september 2016

Vice president for New Business i Haldor Topsøe, Fei Chen, savner, at danskerne bliver bedre til at tale positivt om vores værdier. Hun mener samtidig, at den grundlæggende tryghed, der er i det danske samfund, giver god basis for anderledes tænkning og innovation, siger Fei Chen i et interview med magasinet Lederne.

Fei Chen er født i Beijing i Kina og har boet lige så længe i Kina som i Danmark. Hun mener, at danskerne kan lære meget af kineserne.

- Hvis du ser på udviklingen i Kina igennem de seneste 10 år, skyldes den, at alle mennesker arbejder hårdt og slås for at få en bedre fremtid. Jeg synes jeg, vi kan lære meget af i Danmark. Jeg savner også, at vi taler mere positivt om vores værdier og vores samfund. Noget af det, jeg har lært af at flytte til Danmark fra Kina, er at være bevidst om, hvad min kerne er. Hvad var min kerne i Kina, og hvad kan jeg bruge af den i Danmark? Hvilke positive værdier bringer jeg med mig?, lyder spørgsmålene fra Fei Chen i magasinet Lederne. 

Hun mener, at vi i Danmark har alle forudsætninger for at være innovative.

- Vores samfund er baseret på tillidsforhold, hvor der er gratis uddannelse og sundhedsvæsen for alle. Det er simpelthen så stor en tryghed, og den giver så meget. For når du har den tryghed, tør du tænke anderledes. Det giver en god basis for at lave innovation, mener Fei Chen.

Fei Chen er blandt hovedtalerne på konferencen Ledelsens Dag torsdag den 24. november, hvor temaet er ”Worldwide leadership”, og hvor også administrerende direktør i Danske Bank Thomas Borgen er på talerlisten.