Mit Lederne

Nyheder

Tre ud af fire ledere har nu sundhedsforsikring gennem jobbet

04. december 2017

En sundhedsforsikring knyttet til ansættelsen er et hit for stadig flere ledere. Ifølge Ledernes nye lønstatistik har 75 procent af lederne i den private sektor nu en sundhedsforsikring gennem jobbet, og det er en vækst på 10 procentpoint på fire år.

Fri telefon er fortsat det personalegode, som optræder i flest privatansatte lederes kontrakter. 76 procent af lederne får telefonen helt eller delvist betalt af arbejdsgiveren, på 2. pladsen på frynsegode-hitlisten kommer sundhedsforsikringer, som 75 procent af lederne har, mens betalt hjemme-pc/internetadgang er nummer tre med 61 procent.

En sundhedsforsikring er et særdeles værdifuldt og tryghedsskabende personalegode for den enkelte leder

Formand for Lederne Svend Askær

Den modsatte vej går det for fri avis og idræts- og motionstilbud. Andelen af ledere, som får en arbejdsgiverbetalt avis ind ad brevsprækken hver morgen, er nu helt nede på 12 procent, mens idræts- og motionstilbud kun står i 13 procent af ledernes kontrakter.

Formanden for Lederne Svend Askær kan godt forstå, at sundhedsforsikringer bliver et stadig mere populært personalegode blandt lederne og måske snart vil indtage pladsen som det mest attraktive.

- En sundhedsforsikring er et særdeles værdifuldt og tryghedsskabende personalegode for den enkelte leder, men er samtidig en fornuftig investering for virksomhederne, som har stor fokus på omkostningerne ved et højt sygefravær og betydningen af at få ledere og andre nøglemedarbejdere hurtigt tilbage i job efter sygdom, siger Svend Askær.

LÆS OGSÅ: Ledere har større fokus på medarbejderes stressrisiko end deres egen

Ledernes nye lønstatistik viser også, at næsten alle ledere har en pensionsordning – kun to procent af lederne har ikke pensionsordning. Flest har pensionsordningen gennem jobbet, men der er også en del, som har tegnet en privat ordning, i nogle tilfælde som supplement til arbejdsmarkedspensionen.

Den gennemsnitlige indbetaling til pension for ledere i den private sektor er ligesom i 2016 på 12,6 procent.

Lønstatistikken i sin helhed offentliggøres senere i december.