Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Teori U giver ledere styrke

21. september 2015

Teori U forsvares nu som et ledelsesværktøj, der i praksis giver kommunale ledere styrke og mod til at agere i en kompleks hverdag.

Vicki Møberg og Tina Bue, henholdsvis PhD-stipendiat og leder af Teori U-uddannelsen i Odense Kommune, leverer i Ledelse i Dag et forsvar for Otto Scharmers populære ledelsesredskab, der for nylig i samme tidsskrift blev kritiseret i stærke vendinger af organisationspsykologerne Joachim Meier og Morten Kusk Fogsgaard.

LÆS OGSÅ: Teori U skjuler magten i moderne ledelse

Lederne oplever, at de har fået et praktisk værktøj, som hjælper dem til at skabe bedre samarbejde, indgå i reelle dialoger og arbejde med udvikling og nytænkning.

Vicki Møberg, PhD-stipendiat, og Tina Bue, leder af Teori U-uddannelsen i Odense Kommune

- Ud fra en teoretisk synsvinkel, deler vi betragtningen om, at spirituelle ledelsesstrategier rummer en indbygget potentiel fare. Og vi deler også synspunktet om, at ledere må forholde sig til magt og skabe rum til modmagt. Men i praksis oplever vi ikke, at de ledere, der har gennemført Teori U-undervisning i Odense Kommune, støder ind i de problemstillinger, skriver Tina Bue og Vicki Møberg.

Skribenterne mener altså, at kritikken er teoretisk – og at alle værktøjer, der anvendes forkert, i teorien kan være risikable.

I forsvaret for Teori U bringer Vicki Møberg og Tina Bue 14 afdelings- og institutionsledere fra Odense Kommune ind i billedet. De 14 ledere har alle gennemgået en intern 14-dages uddannelse i Teori U.

Supplement til andre ledelsesstrategier
- De 14 lederes erfaringer er blandt andet, at de efter uddannelsen evner at involvere og uddelegere i langt højere grad end tidligere. Lederne fremhæver, at de har fået et værktøj til at fokusere på egne værdier, og at de dermed har fået det nødvendige mod til at træde i karakter som ledere, skriver Bue og Møberg.

Særligt for ledere i den kommunale sektor giver Teori U rigtig god mening, mener skribenterne. De kommunale ledere skal forholde sig til både politiske og administrative krav og har mange ledelsesmæssige opgaveskift i løbet af en almindelig arbejdsdag.

- Vi oplever, at Teori U bruges af lederne som et supplement til andre ledelsesstrategier. Lederne oplever, at de har fået et praktisk værktøj, som hjælper dem til at skabe bedre samarbejde, indgå i reelle dialoger og arbejde med udvikling og nytænkning, skriver Vicki Møberg og Tina Bue.

Læs hele artiklen

Ledelse i Dag