Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Temperaturen topper klagelisten i storrumskontorer

18. juli 2016

Mens solen skinner udenfor til glæde for de ferierende danskere, døjer mange, som er på arbejde, med varmen indenfor.

 Netop problemer med temperaturen topper da også ifølge en ny undersøgelse fra Lederne om storrumskontorer listen over de emner, lederne modtager klager over fra medarbejderne. Undersøgelsen viser, at 75 procent ud af de 894 adspurgte ledere ”ofte”, ”hele tiden” eller ”somme tider” modtager klager fra medarbejderne over, at der er problemer med temperaturen. Hver fjerde leder, 23 procent, får ”aldrig” eller ”sjældent” klager fra medarbejderne, der har med temperaturen at gøre.

Klager over temperaturer nogen gange er en afledt konsekvens af dét at sidde i et storrumskontor

Arbejdsmiljøkonsulent hos Lederne Nanna Simone Jensen

- Problemer med temperaturen hænger oftest snævert sammen med klimastyringen i bygningen generelt samt naturligvis det konkrete vejr. Der er altid flere klager, når det enten er meget varmt eller meget koldt udenfor. Det er samtidig værd at notere sig, at klager over temperaturer nogen gange er en afledt konsekvens af dét at sidde i et storrumskontor, men udfordringer med kulde eller varme kan være lige så store ved andre måder at indrette virksomheder på, pointerer Nanna Simone Jensen, arbejdsmiljøkonsulent hos Lederne.

Den særlige temperaturudfordring i storrumskontorer handler meget ofte om forskellige opfattelser af, hvad der er den rette temperatur.

LÆS OGSÅ: Glem ikke bordplanen i storrumskontoret

Det kan give konflikter blandt medarbejderne, som kræver lederens involvering, hvis nogen konstant åbner vinduer eller skruer ned for varmen

Arbejdsmiljøkonsuelent hos Lederne Nanna Simone Jensen

- Det kan give konflikter blandt medarbejderne, som kræver lederens involvering, hvis nogen konstant åbner vinduer eller skruer ned for varmen, mens andre måske er følsomme over for træk og i øvrigt foretrækker at være i et lokale med en højere temperatur. Ledelsesmæssigt handler det meget om at opfordre til dialog og åbenhed også på dette område. Og så kan der helt konkret være en idé i at skele til temperatur-præferencer, når ledelsen beslutter, hvem der skal sidde hvor i et åbent kontorlandskab, siger Nanna Simone Jensen.

Listen over, hvad der kan udløse medarbejderklager til lederen, viser, at andre store udfordringer ved at sidde i storrumskontor er kolleger, som afbryder, kolleger, der taler sammen, og manglende mulighed for at koncentrere sig om arbejdet.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.