Mit Lederne

Nyheder

Tag stilling til omvæltningen i fællesskab

20. februar 2019

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Sidste uges dilemma handlede om Nicolaj, som er blevet bedt om at etablere en ny fabrik i Guangzhou i Kina. Nikolaj er ellers meget tilfreds med tilværelsen i Danmark, hvor han er gift med en succesfuld konsulent, som han har to børn med. Udstationeringen skal vare i tre år, og chefen har antydet, at Nikolajs karrieremuligheder i virksomheden vil blive forværret, hvis han ikke takker ja.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Birgitte Alstrøm opfordrer Nikolaj til at tage stilling til, hvad han vil med sin karriere og ikke mindst, hvad han vil med sin familie.

- Nikolaj skal betragte det som et helt nyt job. Det kommer til at være et helt nyt familie- og fritidsliv, og børnene skal finde ind i helt nye sociale kredse. Så han skal tænke over, hvad der er vigtigst for ham, og hvad der er vigtigst for hans familie, siger Birgitte Alstrøm.

Birgitte Alstrøm opfordrer også til, at både Nikolaj og hans ægtefælle anerkender, at det er en fælles beslutning.

- Det skal ikke kun være Nikolajs beslutning. Det kommer til at påvirke hele familien på mange måder, fastslår ledelsesrådgiveren.

Så længe Nikolaj er i tvivl, så anbefaler Birgitte Alstrøm løsning nummer 1. Dog kunne det være en idé at tage til Kina og besøge byen, før de træffer en beslutning:

- Det vil give hele familien muligheden for at opleve om et liv i Kina overhovedet er noget for dem. Deres beslutning skal i høj grad basere sig på om hvert enkelt familiemedlem kan fungere i Kina, tilføjer hun.

Birgitte Alstrøm anbefaler Nikolaj at tage en samtale med chefen for at finde ud af, om hans karrieremuligheder faktisk vil blive forringet, hvis han siger nej til jobbet i Kina, eller om udmeldingen er et forsøg på at presse Nicolaj til at søge et andet job.

- Hvis hans karrieremuligheder reelt ikke står til at blive forringede, behøver han måske ikke overveje at søge nyt job i Danmark, siger hun.

LØSNINGSFORSLAG:

  1. Nicolaj takker nej til tilbuddet af hensyn til familien og leder efter et andet job i Danmark.
  2. Nicolaj takker ja til jobbet og lader familien blive i Danmark af hensyn til hans og konens karrierer.
  3. Nicolaj beder familien rejse med og aftaler med konen, at de skal prioritere hendes karriere efter de tre år er gået

Sidste månedes opfølgningsartikel