Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Ta’ dialogen – også når det vedrører privatlivet

14. september 2016

OPFØLNING PÅ UGENS DILEMMA.

Salgschefen Susanne var i sidste uges dilemma på business.dk frustreret, fordi hendes bedste sælger Stine ofte er hjemme med barn syg. Fraværsdagene kan ses på afdelingens salgstal. Susanne oplever, at Stines mand aldrig tager nogle af sygedagene, men ved ikke om hun kan blande sig i det.

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Flemming Andersen, peger på, at det som udgangspunkt er problematisk at blande sig i medarbejderes private forhold, men at det er nødvendigt, hvis medarbejderens privatliv har indflydelse på arbejdet og teamet generelt.

LÆS OGSÅ: Unge lederes arbejdsiver i ferien irriterer familien

”Når en medarbejders fravær er højt, må resten af teamet ofte arbejde hårdere for at følge med. Det kan gå de andre teammedlemmer på. Derfor har lederen en pligt til at gå ind,” siger Flemming Andersen.

Først og fremmest skal lederen forsøge at skabe klarhed, så eventuelle handlinger ikke bygges på formodninger

Ledelsesrådgiver hos Ledere Flemming Andersen

Det vigtigste er ifølge ledelsesrådgiveren at få en dybere forståelse for situation.

”Først og fremmest skal lederen forsøge at skabe klarhed, så eventuelle handlinger ikke bygges på formodninger. Lige nu formoder Susanne, at Stine selv tager alle sygedagene, men hun ved det reelt set ikke. Måske tager manden også sin del af sygedagene eller har ingen mulighed for det,” siger Flemming Andersen.

Når der er kastet lys over fraværssituationen, kan lederen og medarbejderen i fællesskab begynde at diskutere forskellige løsningsmodeller.

LÆS OGSÅ: Stor forskel på kvinder og mænds leder kompetencer

”Stine er muligvis selv frustreret over situationen og interesseret i at få mere fleksibilitet. Måske kan de finde en løsning, hvor Stine arbejder lidt hjemmefra, når barnet er sygt,” siger han.

Flemming Andersen anbefaler løsning nummer 3, hvor Susanne spørger ind til situationen. Han mener, at det er en bedre løsning end nummer 1, hvor lederen taler ud fra sin formodning om, at Stine tager alle sygedagene selv.

Lederne Mandag

Lederne Mandag

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Vil du have journalistiske nyheder og holdninger i din mailboks hver uge, så tilmeld dig det gratis nyhedsbrev Lederne Mandag.