Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Syv ud af ti unge ledere vil have nyt job

12. september 2016

Virksomhederne i Danmark kan godt indstille sig på at modtage en lang række opsigelser i den kommende tid fra virksomhedernes unge ledere. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, der offentliggøres i dag, har næsten syv ud af ti ledere under 35 år nemlig planer om at skifte job.

Undersøgelsen, som er baseret på svar fra 2.064 ledere i primært den private sektor, viser, at 69 procent af lederne under 35 år har jobskifteplaner. Det er en stigning på fem procentpoint sammenlignet med en tilsvarende undersøgelse fra Lederne foretaget for ét år siden. Blandt de 69 procent med jobskifteplaner er 18 procent ”aktivt jobsøgende”, mens 51 procent af de unge ledere angiver, at de ”overvejer at skifte job”.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen er ikke overrasket over de unge lederes karriereambitioner.

FRA SAMME UNDERSØGELSE: Netværk gør vejen til jobsamtalen kortere

Man kan ikke ændre på, at unge ledere vil have erfaringer og prøve sig selv af i nye job og på nye arbejdspladser

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Flemming Andersen

- Virksomhederne kan godt opgive at løbe mod strømmen og må bare erkende, at det gælder om at udnytte de unge lederes kompetencer og forankre deres ideer og viden i løbet af den formentlig korte tid, de er ansat. Er man heldig, kan man som virksomhed måske udsætte de unge lederes opsigelse med et stykke tid, hvis man giver dem særligt spændende og udviklende opgaver. Men man kan ikke ændre på, at unge ledere vil have erfaringer og prøve sig selv af i nye job og på nye arbejdspladser med henblik på at finde ud af, i hvilken retning de gerne vil udvikle sig, siger Flemming Andersen.

Han tilføjer, at for unge ledere anno 2016 er arbejdsmarkedet ikke indsnævret af landegrænser.

- Når de unge ledere vurderer kommende karrieremuligheder, kigger de på job over hele verden – ikke kun i Danmark, siger Flemming Andersen.

Hver femte med lang uddannelse er aktivt jobsøgende
Ifølge undersøgelsen spiller også uddannelsesniveau en stor rolle i forhold til lysten til jobskifte. 62 procent af lederne med en lang videregående uddannelse i bagagen har jobskifteplaner – fordelt med 19 procent, som er aktivt jobsøgende, og 43 procent, der overvejer at skifte job. I den modsatte ende finder man ledere, hvis højest fuldførte uddannelse er en erhvervsuddannelse. Her har 53 procent jobskifteplaner, og heraf betegner kun 11 procent sig selv som aktivt jobsøgende.

FRA SAMME UNDERSØGELSE: Mere i løn kan få ikke-jobsøgende til at overveje nyt job 
- Den bedste livsløn, man kan give sig selv som ung, er en lang uddannelse. Med en mellemlang eller lang videregående uddannelse på cv´et har man ganske enkelt bedre jobmuligheder. Det kommer også til udtryk ved, at mange online rekrutteringssystemer allerede efter de første spørgsmål kan være sat op til at frasortere de kandidater, som kun har en kort eller slet ingen uddannelse i bagagen, siger Flemming Andersen.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.