Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Sygehusdirektør blev Årets Leder 2015

23. november 2015

Sygehusdirektør Dorthe Crüger blev torsdag 19. november kåret som Årets Leder 2015. Hun er den 14. modtager af Danmarks fornemste lederpris, som blev overrakt af formanden for Lederne Svend Askær på konferencen Ledelsens Dag i København.

Den 51-årige administrerende direktør for Sygehus Lillebælt og formand for Kræftens Bekæmpelse træder ind i en ærefuld række af prismodtagere, som blandt andre tæller A.P. Møller-Mærsks koncernchef Nils Smedegaard Andersen, Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp, skoleleder Lise Egholm fra Rådmandsgades Skole og ”Lakridskongen” Johan Bülow.

- Det at blive kåret som Årets Leder er meget overvældende og uventet, men også en stor anerkendelse af det, vi kan her på vores sygehus. Det, vi arbejder for, nemlig at sætte patienten først og være patienternes sygehus, er det rigtige, fastslår prismodtageren i det videoportræt, Lederne har lavet af hende i anledning af kåringen.

Dorthe Crüger Årets Leder
Årets Leder 2015

Til grund for nomineringen af Dorthe Crüger ligger blandt andet, at hun i en tid, hvor der er meget negativ fokus på de danske hospitaler og den oplevelse, man får som patient, siden sin tiltræden som øverste chef for Sygehus Lillebælt har arbejdet målrettet for at gøre en hospitalsindlæggelse til en positiv oplevelse.

Med sig i bagagen har Dorthe Crüger blandt andet en uddannelse som læge fra Aarhus Universitet, ansættelser som specialeansvarlig overlæge i Birmingham i England, specialechef på Vejle Sygehus og cheflæge på Regionshospitalet i Horsens og Brædstrup samt en Master i sundhedsledelse fra Copenhagen Business School. Dorthe Crüger kom til Sygehus Lillebælt som lægelig direktør i 2010, og i april i år tiltrådte hun som administrerende direktør samme sted. I sommer blev hun endvidere formand for Kræftens Bekæmpelse. Hun er gift, har fire børn og bor i Horsens.

LÆS OGSÅ: Pressemeddelelse: Årets Leder 2015


Komiteen, der har fundet frem til årets kandidater, består af finansminister Claus Hjort Frederiksen, headhunter og stifter af The Personal Business Plan Stephen Bruyant-Langer, professor på CBS Henrik Holt Larsen, koncerndirektør for ATP´s administrationsforretning Lilian Mogensen, direktør i Copydan BilledKunst Torben Gammelgaard, Ledernes formand Svend Askær og salg- & marketingchef hos Lederne Uffe Daub.

De øvrige fire kandidater til at blive Årets Leder 2015 var Britt Meelby Jensen, administrerende direktør for Zealand Pharma A/S, administrerende direktør Morten Hübbe fra forsikringsselskabet Tryg, Mette Lykke, som er medstifter af trænings- og motionsapp´en Endomondo, og Jimmy Maymann, der er topchef hos den amerikanske mediegigant AOL.

Se portrætvideoen

Videoportræt med Årets Leder 2015 Dorthe Crüger, administrerende direktør, Sygehus Lillebælt