Mit Lederne

Nyheder

Svært at slippe tanken om jobskifte

15. november 2017

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Forfremmelse er ikke altid nok, hvis tanken om at arbejde på en ny arbejdsplads er plantet.

I sidste uges dilemma på business.dk havde lederen Gitte fået et jobtilbud fra en spændende virksomhed. Det er hun glad for, da hun efter syv års ansættelse i samme stilling trænger til nye udfordringer. Men samme dag tilbyder hendes nuværende chef, Anders, at hun kan blive forfremmet og indtræde i direktionen. Gitte har en god relation til sin chef og er derfor splittet mellem jobtilbuddet fra den nye virksomhed, og et nyt job i den virksomhed, hun kender så godt.

De gode relationer kan findes alle vegne, hvis man er åben over for dem og villig til selv at gøre en indsats for at bygge dem op

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen mener, at Gitte skal sige ja til tilbuddet om et nyt job.

- Jeg oplever ofte, at når tanken om at rykke videre først har plantet sig for alvor, så kan den være svær at slippe igen – også selvom man bliver forfremmet. Tit ender man med at skifte inden for kort tid alligevel., siger Flemming Andersen, som derfor hælder til løsning nummer tre.

LÆS OGSÅ: Trivsel på dagsordenen når leder og medarbejder holder møde

Alligevel forstår Flemming Andersen godt, at det er svært at skifte fra et sted, hvor samarbejdet med chefen fungerer godt.

- Men at hun har et godt forhold til chefen, hvor hun er nu, er ikke ensbetydende med, at hun ikke også kan få et godt samarbejde med andre chefer. De gode relationer kan findes alle vegne, hvis man er åben over for dem og villig til selv at gøre en indsats for at bygge dem op, siger Flemming Andersen.

LÆS OGSÅ: Kolleger gør en forskel for trivsel på jobbet

En tredje mulighed, som Gitte overvejer, er at udnytte, at hun har to jobtilbud på hånden. Hun kan afgøre valget ved at se, hvem der er villig til at betale mest i løn. Den strategi vil ledelsesrådgiveren dog ikke umiddelbart anbefale.

- Man kan selvfølgelig måske vinde nogle flere lønkroner på den måde, men det kan også give bagslag. Hun skal huske, at hvis hendes nuværende chef Anders vinder hende på lønnen, så vil han altid vide, at hun var på vej videre. Det gør, at han måske ikke for alvor tør satse på hende, siger Flemming Andersen.

Sidste uges opfølgningsartikel