Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Sundhedsforsikring på vej til at blive mest populære frynsegode

23. november 2015

Andelen af ledere, som har en sundhedsforsikring med i ansættelseskontrakten, fortsætter med at vokse, og sundhedsforsikringer er tæt på komme helt op på siden af fri telefon som ledernes mest populære personalegode. Det viser den nye lønstatistik fra Lederne.

Ifølge lønstatistikken, som er lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, har 71 procent af de privatansatte ledere nu en sundhedsforsikring. Det er en stigning på seks procentpoint siden 2013. Går man 10 år tilbage, til 2005, var det kun 23 procent af de privatansatte ledere, der havde en sundhedsforsikring som en del af ansættelsen.

Sundhedsforsikring er en fornuftig investering for virksomhederne, som har stor fokus på omkostningerne ved et højt sygefravær og betydningen af at få ledere og medarbejdere hurtigt tilbage i job efter sygdom.

Svend Askær, formand for Lederne

Fri telefon ligger fortsat øverst på listen over lederes personalegoder. Tre ud af fire ledere, 75 procent, betaler ikke selv telefonregningen. På 3. pladsen på listen kommer betalt hjemme-pc/internetadgang, som er en del af ansættelsen for 61 procent af lederne.

- Jeg kan godt forstå, at stadig flere ledere ønsker at få en sundhedsforsikring ind i ansættelseskontrakten. Det er et særdeles værdifuldt og brugbart personalegode for lederne, men er samtidig en fornuftig investering for virksomhederne, som har stor fokus på omkostningerne ved et højt sygefravær og betydningen af at få ledere og medarbejdere hurtigt tilbage i job efter sygdom, siger formanden for Lederne Svend Askær.

I den modsatte ende af listen ligger ”andre personalegoder”, som fire procent af lederne har sikret sig, og aftale om outplacement, der står i tre procent af ledernes kontrakter. 14 procent af lederne har en aftale om diverse idræts- og motionstilbud som led i ansættelsen, mens 15 procent har fri avis og 25 procent har firmabil.

Lønstatistikken i sin helhed offentliggøres i december. Den er baseret på svar fra 18.626 ledere, heraf 16.585 privatansatte.

personalegoder2015