Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Stor velvilje blandt ledere til at ansætte flygtninge

07. marts 2016

Viljen til at ville ansætte en flygtning i virksomheden er stor blandt lederne i Danmark. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, der offentliggøres i dag, ser syv ud af ti adspurgte ledere positivt på muligheden for at beskæftige en flygtning i virksomheden.

30 procent af lederne siger”ja” til, at de er villige til at beskæftige en flygtning i virksomheden, mens 41 procent svarer ”måske”. Godt hver femte leder, 22 procent, vil ikke p.t. ansætte en flygtning.

Undersøgelsen viser samtidig, at 12 procent af virksomhederne allerede har taget initiativ til at beskæftige flygtninge i forbindelse med den aktuelle flygtningesituation. Blandt de største virksomheder med flere end 250 ansatte er det 15 procent, som har ansat en eller flere flygtninge.

Når syv ud af ti ledere svarer ”ja” eller ”måske” til, at de gerne vil beskæftige en flygtning, viser det tydeligt, at velviljen på området er rigtig stor

Formand for Lederne Svend Askær

-Undersøgelsens resultater understreger behovet for, at vi skal have gjort det meget enklere for virksomhederne at ansætte flygtninge. Når syv ud af ti ledere svarer ”ja” eller ”måske” til, at de gerne vil beskæftige en flygtning, viser det tydeligt, at velviljen på området er rigtig stor. Men som det er i dag, er det simpelthen for besværligt og tidskrævende at omsætte velviljen til konkret handling, siger formanden for Lederne Svend Askær.

- Jeg håber derfor meget, at de igangværende trepartsforhandlinger fører til, at der bliver luget ud i de mange regler og procedurer på området, som gør, at især mange små virksomheder i øjeblikket ikke har ressourcerne til at føre de positive intentioner ud i livet, fastslår Svend Askær.

LÆS OGSÅ: Rekordmange virksomheder vil hente arbejdskraft i udlandet

Ifølge undersøgelsen er der blandt andet i forhold til støttemulighederne ved beskæftigelse af flygtninge et stærkt begrænset kendskab til reglerne. Kun halvdelen af lederne kender til muligheden for at ansætte flygtninge i virksomhedspraktik i op til 13 uger, og to ud af tre kender hverken til reglerne for ansættelse med lønstilskud i op til et år eller reglerne for tilskud til en mentor i forbindelse med ansættelse af flygtninge.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 1.870 ledere fra private virksomheder.

Læs den nye undersøgelse her