Mit Lederne

Nyheder

Stor lønstigning til ledere med erhvervsuddannelse

20. november 2017

Ledere med en erhvervsfaglig uddannelse har fået en lønstigning på 2,8 procent, hvilket betyder, at denne gruppe ledere nu har en gennemsnitlig månedsløn på 45.871 kr. Det viser den nye lønstatistik fra Lederne.

Lønstigning vidner om at medarbejdere og ledere med en faglært uddannelsesbaggrund er efterspurgte og at deres kompetencer netop er det virksomhederne skal bruge. Derfor er de seneste års fokus på erhvervsuddannelser blevet endnu mere relevant. En stor del af danske ledere i den private sektor har faktisk en erhvervsfaglig baggrund, og med de seneste års vækst, blandt andet inden for industrien og bygge/anlæg, er ledere med en faglært baggrund meget eftertragtede

Til de unge må vi sige, at de har rigtig mange grunde til at starte på en erhvervsuddannelse - også hvis de har en ambition om at blive leder en dag.

Thomas Christensen, Uddannelseschef i Lederne

En stor del af danske ledere i den private sektor har faktisk en erhvervsfaglig baggrund, og med de seneste års vækst, blandt andet inden for industrien og bygge/anlæg, er ledere med en faglært baggrund meget eftertragtede.

Så eftertragtede, at den private sektor taler om, at der i fremtiden kan blive mangel på faglærte. Derfor er det godt at Lederne, som et resultat af regeringens trepartsforhandlinger, har været med til at sikre flere praktikpladser til de unge. Såvel som hele indsatsen omkring erhversuddannelsesreformen, der handler om at forny og styrke kvaliteten af undervisningen, skabe gode fysiske rammer og etablere spændende miljø for de unge.

Det kommer derfor ikke som en overraskelse for Uddannelseschef Thomas Christensen i Lederne, at denne gruppe af faglærte ledere opnår den største lønfremgang.

- Til de unge må vi sige, at de har rigtig mange grunde til at starte på en erhvervsuddannelse - også hvis de har en ambition om at blive leder en dag, afslutter Thomas Christensen i Lederne.

Lad Lederne hjælpe dig