Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Stor gevinst ved at ansætte ledere i medarbejderjob

11. maj 2015

Når man som leder søger en stilling som almindelige medarbejder, bliver ansøgningen ofte mødt med stor skepsis. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, der offentliggøres i dag, er det kun knap fire ud af ti virksomheder, der er ubetinget positivt indstillet over for at ansætte en tidligere leder i et job på medarbejderniveau.

Undersøgelsen, der er baseret på svar fra 7.009 ledere og foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, viser, at 37 procent af de ledere, der sidder med ansvar for at ansætte, svarer ”ja, helt sikkert” til, at de kan forestille sig at hyre en ansøger med ledererfaring på cv´et til et job som almindelig medarbejder. Hovedparten, 57 procent, er i tvivl og svarer ”ja, måske”, mens syv procent responderer med et klart ”nej”.

Mennesker med ledelseserfaring har som udgangspunkt stor forretningsforståelse, stor loyalitet over for den virksomhed, der ansætter dem, er meget selvkørende og besidder ofte evnen til at være en rigtig god sparringspartner for deres nærmeste leder

Michael Uhrenholt, ledelsesrådgiver

Ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt genkender fra sine mange sparringer med ledere det billede, som undersøgelsen tegner.

- Når det kun er 37 procent af de adspurgte, som uden forbehold er klar til at give en tidligere leder chancen i et job som medarbejder, handler det dels om en frygt for ikke at kunne motivere og udfordre vedkommende – altså at lederen vil være overkvalificeret til et job som medarbejder – og dels om en frygt for, at den jobsøgende leder i bund og grund har det egentlige motiv at ville stjæle lederens job, siger Michael Uhrenholt.

Ansættelse kræver mod
Han finder det rigtig ærgerligt, når lederes ønske om at tage et skridt ned ad karrierestigen mødes med fordomme og blanke afvisninger. Gevinsten ved at ansætte en leder som medarbejder er nemlig som oftest stor.

- Det kræver mod hos den ansættende part at ansætte en leder i et job som medarbejder. Men har man det mod, har man samtidig en rigtig god chance for at foretage et klogt valg til glæde for både virksomhed, kolleger og ledelse. Mennesker med ledelseserfaring har som udgangspunkt stor forretningsforståelse, stor loyalitet over for den virksomhed, der ansætter dem, er meget selvkørende og besidder ofte evnen til at være en rigtig god sparringspartner for deres nærmeste leder, netop fordi de selv har prøvet at sidde på den anden side af skrivebordet, forklarer Michael Uhrenholt.

Ifølge undersøgelsen er 42 procent af lederne ”helt sikkert” parate til selv at tage et job som almindelig medarbejder, hvis de mister det nuværende job, mens 44 procent svarer ”ja, måske”. Kun 14 procent af lederne kan slet ikke forestille sig at have et visitkort, hvor der står medarbejder.

Se hele undersøgelsen

billede

Læs også

Vibeke Skytte
Viden om ledelse banner