Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Stil altid med det bedst mulige hold

28. juni 2015

Den kloge leder får det bedste ud af to konkurrerende medarbejdere.

En afdelingsleder på regionens store sygehus er kommet i et dilemma i forbindelse med et nyt højt prioriteret projekt om patientsikkerhed. To af de medarbejdere, hun gerne vil have med i teamet på grund af deres faglige kvalifikationer, har en konkurrencementalitet, som kan blive et problem for samarbejdet.

Det handler om levere de bedste resultater for patienternes skyld. Det skal veje væsentligt tungere end et gnidningsfrit samarbejde internt i teamet

Flemming Andersen, ledelsesrådgiver hos Lederne

Ledelsesrådgiver Flemming Andersen fra Lederne mener ikke, at det behøver være et problem for teamsamarbejdet, at to ambitiøse og kompetente kolleger konkurrerer:

- Der må godt være en sund konkurrence, og undervejs i projektet kan der også opstå nogle kampe. Dét, det handler om for afdelingslederen, er at få de to medarbejdere til at bruge hinandens styrker i stedet for at slå ned på hinandens svagheder, siger Flemming Andersen.

Ledelsesrådgiveren mener, at afdelingslederen på sygehuset skal invitere de to medarbejdere til en samtale, hvor hun fortæller dem begge, hvordan hun ser deres forskellige spidskompetencer inddraget i projektet.

- Lederens budskab til de to mulige konkurrenter skal være, at hvis de forstår at lade hinandens kompetencer folde sig ud, kan de tilsammen være med til at løfte projektets resultater til uanede højder, siger Flemming Andersen.

Udnyt konkurrencementaliteten
Dermed bliver ambitionerne og konkurrencementaliteten udnyttet konstruktivt. Flemming Andersen mener, at lederen har pligt til at stille med det bedst fagligt kvalificerede hold:

- Det handler om levere de bedste resultater for patienternes skyld. Det skal veje væsentligt tungere end et gnidningsfrit samarbejde internt i teamet, selvom det måske er den nemme løsning.

Som en ekstra motivation for at få de mulige kamphaner til at være gode kolleger i projektet, kan afdelingslederen gøre opmærksom på, at evnen til at samarbejde konstruktivt er en væsentlig karrierefremmende lederegenskab.