Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Mit Lederne

Nyheder

Stærkt personlig ledelsesbog kåret som Årets Ledelsesbog

19. januar 2016

Kim Kristensen, ceremonimester i Kongehuset, modtager prisen for Årets Ledelsesbog for "Følg mig".

Kim Kristensen

Tekst: Søren Ravnsborg

Få måneder før han skulle aflevere det færdige manuskript til bogen ”Følg Mig,” sagde Kim Kristensen til sine to forlagsredaktører: ”Det her bliver en rigtig god bog, som jeg står hundrede procent inde for.”

- Jeg kunne mærke, at jeg fik sagt det i bogen, der skulle siges. Der er ikke skrevet ét ord for at please nogen. Bogen var komplet, og den var udtryk for mig selv. Og så bliver man mindre skrøbelig i forhold til modtagelsen. Det kunne aldrig blive værre end de situationer, jeg beskriver i bogen.

”Følg mig” var kulminationen på mange års refleksioner over ledelsesopgaven fra hans egen tid i forsvaret og i Kongehuset, fra utallige konsulentopgaver for kommuner og private virksomheder, fra foredrag og møder med ledere herhjemme og i udlandet.

Og da bogen udkom i september var det til udbredt lovprisning blandt anmelderne. Hér var der endelig en ledelsesbog på dansk, der både var spændende fortalt, baseret på personlige erfaringer med tydelige budskaber skrevet i et letforståeligt sprog.

SE VIDEO: Portræt af en modig leder

Hæderen fortsætter altså nu med, at han bliver den første modtager af Ledernes nye pris: Årets Ledelsesbog. Og på sin vis fuldender det cirklen.

- Det er meget ærefuldt for mig at modtage den pris. Da jeg blev kåret til Årets Leder i 2009 fik jeg mange henvendelser fra forlag, som gerne ville have at jeg skrev en bog. På det tidspunkt havde jeg Afghanistan så meget i blodet, at jeg sagde nej tak. Jeg havde ikke interesse i det, kunne ikke overskue det, havde ikke lyst til det.  Men min hustru sagde så til mig en dag: ”Måske du skulle begynde at skrive dine erfaringer lidt mere struktureret ned. Du har en baggrund som de færreste, du har arbejdet med Kongehuset, med erhvervslivet, kulturens verden, krig og diplomati." Jeg tror, hun havde en bagtanke om, at det nok var sundest for mig at begynde at skrive det ned. 

Hvorfor?
- For at få styr på min egen fortælling og de tanker om ledelse, som jeg ofte snakkede om.

"Følg mig” blev skrevet over en periode på knap tre år på Sydsjælland med udsigt til Storstrømmen. Undervejs var der sådan set blot en betænkelighed, nemlig forholdet til den nuværende arbejdsgiver, Kongehuset. Det ville smitte uheldigt af, hvis bogen blev "heglet ned og forfatteren udstillet som en klaptorsk".

- Bogen er vendt og diskuteret internt her i huset, og jeg har kun fået positive reaktioner fra min arbejdsgiver, hvilket jeg naturligvis er meget tilfreds med, siger Kim Kristensen.

LÆS OGSÅ: Interview med Kim Kristensen i magasinet Lederne

”Følg mig – ledelse fra fronten” udkom i september 2015 på Politikens Forlag. Den er trykt i 5000 eksemplarer, og andet oplag er på vej. Bogen udkommer på engelsk i april 2016.  

Årets Ledelsesbog

Kim Kristensen får prisen for Årets Ledelsesbog 2015 for bogen "Følg Mig".

Direktør Torkild Justesen fra Lederne begrunder valget med, at Kim Kristensen har skrevet en inspirerende og perspektiverende ledelsesbog, der med sit praktiske udgangspunkt rummer pointer til ledere på alle niveauer. Som læser mærker man, at forfatteren både har brugt sig selv og været i dialog med mange andre ledere undervejs.

Prisen, der bliver en tilbagevendende begivenhed, skal ses som dels en anbefaling og tilskyndelse til den læsende leder og dels som en anerkendelse til de skribenter, der udfordrer og udvider vores forståelse af ledelse.