Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Stadig flere ledere har sundhedsforsikring med i lønpakken

28. november 2016

Stadig flere ledere i Danmark har en sundhedsforsikring som en del af lønpakken. Det viser Ledernes nye lønstatistik. På 10 år er andelen af ledere med en sundhedsforsikring næsten fordoblet. Samtidig er der sket et markant fald i antallet af lederkontrakter, hvor der er indskrevet en fri avis.

Ifølge lønstatistikken, der er baseret på oplysninger om løn fra 14.894 privatansatte medlemmer af Lederne, har 72 procent af lederne nu en sundhedsforsikring knyttet til ansættelsen. For 10 år siden, i 2007, var andelen 43 procent.

Også fri telefon og hjemme-pc er i samme periode steget: Fri telefon fra 60 procent af lederkontrakterne i 2007 til nu at optræde i 74 procent af kontrakterne, og dermed er fri telefon fortsat nummer ét på ledernes hitliste over frynsegoder. Andelen af ledere med hjemme-pc er på 10 år steget fra 44 til 59 procent.

En sundhedsforsikring er et værdifuldt og brugbart personalegode for den enkelte leder, men er samtidig en fornuftig investering for virksomhederne

Analysechef hos Lederne Kim Møller Laursen

Færre vil have fri avis
Derimod er ledernes trang til at få en avis i postkassen betalt af arbejdsgiveren faldende. I 2007 fik 20 procent af de privatansatte ledere fri avis, og nu er andelen dykket til 13 procent.

Analysechef hos Lederne Kim Møller Laursen kan godt forstå, at især interessen for at have en sundhedsforsikring med i lønpakken er vokset.

- Det er meget logisk, at sundhedsforsikringerne i stigende grad finder vej til ledernes kontrakter. En sundhedsforsikring er et værdifuldt og brugbart personalegode for den enkelte leder, men er samtidig en fornuftig investering for virksomhederne, som blandt andet betyder, at nøglemedarbejdere kan få en hurtigere behandling ved sygdom, og dermed hurtigere kan vende tilbage til arbejdet, siger Kim Møller Laursen.

Lønstatistikken er udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed i december.

Hjælp til dig