Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Søg nu og få støtte til at fastholde seniorer

02. oktober 2015

Søg om seniorpakke fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse inden den 14. december og få hjælp til at sætte fokus på udvikling og fastholdelse af dine seniormedarbejdere. Søg inden den 14. december 2015.

Har du tænkt over, hvad det betyder for virksomheden, når dine erfarne går på pension? Har du gjort dig klart, om du vil fastholde dem eller have nye kræfter ind? Og hvad ønsker medarbejderne selv? Det kan du få hjælp til at afklare med en seniorpakke fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse. Der er stadig penge at hente, men skynd dig, for chancen for at søge udløber den 14. december.

Seniorpakken er en "startpakke", som giver ressourcer til at gennemføre en række møde-, kortlægnings- og afklaringsaktiviteter med henblik på at fastholde de nuværende seniormedarbejdere og deres kompetencer. Det tager kun tre til seks måneder at gennemføre pakken. Indtil nu har omkring 100 virksomheder gennemført en seniorpakke og dermed sat fokus på seniormedarbejdernes arbejdsmiljø, helbred, særlige kvalifikationer og kompetencer.

- Mange ledere har medarbejdere, der så småt nærmer sig pensionsalderen, men man får måske ikke lige spurgt ind til hvad medarbejderens planer er. Ved at gennemføre en seniorpakke får du som leder en drejebog, der fører dig igennem både afklarende samtaler med seniormedarbejdere og som giver dig mulighed for at få dækket udgifter til kurser eller ekstern rådgivning, siger arbejdsmiljøkonsulent hos Lederne Nanna Simone Jensen.

Det får I mens I gennemfører pakken

  • et én dags-afklaringskursus: maks. 1.000 kr. pr. seniormedarbejder.
  • løn* til seniormedarbejdere for de timer, der skal bruges til at deltage i pakken: 10 timer.
  • løn* til leder: 35 timer + 2 timer pr. seniormedarbejder
  • løn* til medarbejderrepræsentant(er): 20 – 60 timer afhængigt af jeres virksomhedsstørrelse.
  • udgifter til en konsulent, der kan hjælpe jer med at gennemføre pakken: 15 timer a maks. 1.050 kr. (valgfrit).

*Lønkompensation sker efter en fast sats afhængigt af personens årsindkomst.