Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Søg hjælp til at fastholde sygemeldte medarbejdere

26. april 2017

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Der er mange svære overvejelser forbundet med at have langtidssygemeldte medarbejdere.

I sidste uges dilemma på business.dk var Rikke, der er regionschef i en discountkæde, i tvivl om, hvad hun skulle stille op med sin langtidssygemeldte butikschef, Bente. Hun har været sygemeldt siden et uheld for tre måneder siden. Rikke føler, at det desværre måske er på tide opsige Bente.

Teamchef og advokat hos Lederne Malene Saaby oplever, at chefer står i et svært dilemma, når de skal vurdere, om de kan fastholde sygemeldte medarbejdere.

- Ingen har lyst til at afskedige dygtige og vellidte medarbejdere, siger Malene Saaby.

Nogle virksomheder vurderer, at de ikke har råd til at fastholde langtidssygemeldte medarbejdere. Malene Saaby minder dog om, at det også koster noget at afskedige dem

Jeg vil opfordre til, at man i samråd med den sygemeldte kontakter jobcenteret og hører nærmere

Teamchef og advokat hos Lederne Malene Saaby

- Det kan have nogle værdibaserede omkostninger. Bente har måske været ansat i mange år og har derfor et indgående kendskab til butikken og lokalområdet. Derfor går der meget viden tabt, hvis man afskediger hende. Medarbejderne har muligvis også haft en stærk relation med Bente, som det tager tid at opbygge med en ny butikschef, påpeger hun.

LÆS OGSÅ: Boom i sundhedsforsikringer og gratis bananer

 

Hun mener, at Rikke skal overveje løsningsmulighed nummer to, som er at inddrage jobcenteret og kommunen i forsøget på at fastholde Bente.

- Først skal Rikke indhente en ”mulighedserklæring” for at få afklaret, hvilke hensyn, der skal tages for, at Bente kan komme tilbage. Bente skal sammen med sin læge udfylde første side af erklæringen, og derefter kan hun og Rikke drøfte mulighederne igennem, forklarer Malene Saaby.

LÆS OGSÅ: Sundhedsordninger skal øge tilfredshed og nedbringe sygefravær

Herefter bør Rikke spørge jobcenteret, hvad de kan tilbyde af støtteforanstaltninger.

- Det kan for eksempel være, at Bente kan få en særlig stol, at hun får nogle andre opgaver eller arbejder hjemmefra noget af tiden. Der er mange muligheder for at få hjælp til at få en medarbejder tilbage på arbejde. Jeg vil opfordre til, at man i samråd med den sygemeldte kontakter jobcenteret og hører nærmere, fastslår Malene Saaby.