Mit Lederne

Nyheder

Søfartens Ledere og Lederne underskriver aftale om sammenlægning

28. juni 2018

Onsdag den 27. juni 2018, mødtes formand for Søfartens Ledere, Bjarne Cæsar Jensen, og Ledernes formand Svend Askær, for at få sat deres underskrifter på den aftale, der nu officielt gør Søfartens Ledere til en del af Ledernes Hovedorganisation.

Lederne Søfart
Formand for Søfartens Ledere, Bjarne Cæsar Jensen, og Ledernes formand Svend Askær underskriver den fælles administrationsaftale. Foto: Ricky Molloy

Allerede tilbage i januar stod det klart, at Søfartens Ledere skulle blive en del af Lederne. Siden har beslutningen været til urafstemning blandt medlemmerne, og begge organisationer har arbejdet på at finde den helt rigtige model for sammenlægningen. Det er nu lykkedes, fortæller formand for Lederne, Svend Askær:

- Det er en historisk dag, hvor vi får sat punktum for hele processen om at få lavet en god aftale, som Søfartens Ledere også kan se sig selv i og være glad for, siger han.

Samme toner lyder fra formand for Søfartens Ledere, Bjarne Cæsar Jensen:

- Det er en skelsættende dag for os. Vi ser frem til sammenlægningen – det er en beslutning, vi har været glade for længe, siger han og fortsætter:

- Vi ser frem til at kunne give vores medlemmer nogle endnu stærkere tilbud. Og så er vi glade for, at vi kan holde fast i vores identitet og styrke vores profil som maritim organisation. At der er rum til det i Ledernes Hovedorganisation har været rigtig vigtigt for os.

Bjarne Cæsar Jensen forventer også, at sammenlægningen kan være med til at øge Søfartens Lederes politiske indflydelse, nu hvor organisationen bliver en del af noget større og får frigivet nogle ressourcer, som kan være med til at sikre interessevaretagelsen for de 4.000 medlemmer fra det maritime Danmark.

Svend Askær er enig i vigtigheden af, at Søfartens Ledere fortsat kan fastholde en maritim profil:

- Det er helt afgørende, at vores nye medlemsgruppe kan se sig selv som en del af Ledernes Hovedorganisation og stadig kan bevare deres fagfællesskab og identitet, samtidig med at de kan nyde gavn af de fordele, vi kan give dem ved at være med i en stor medlemsorganisation som vores, siger han.

Træder i kraft 1. oktober 2018
Med underskrifterne er alt det formelle på plads, så de nye medlemmer fra Søfartens Ledere kan bydes velkommen den 1. oktober i år. Ved samme lejlighed skifter Søfartens Ledere navn til Lederne Søfart.

LÆS OGSÅ: Søfartens ledere bliver en del af Lederne