Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Seniorledere vil arbejde så længe som muligt

09. november 2015

Lederne i de høje aldersklasser på de danske virksomheder har ikke mistet glæden ved at gå på arbejde. Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, der offentliggøres i dag, er flere af seniorlederne faktisk stadig så begejstrede for arbejdslivet, at de helst fortsætter så længe som muligt.

Blandt de ledere, der endnu ikke har planlagt eller overvejet, hvornår de vil trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, svarer 44 procent, at en af årsagerne er, at de vil arbejde så længe som muligt. Selv i den ældste aldersgruppe, nemlig de fortsat erhvervsaktive ledere over 60 år, angiver 43 procent, at de ønsker at fortsætte med at arbejde så længe, som det kan lade sig gøre.

Selvom 60 eller 65 års fødselsdagen er blevet holdt, opfatter rigtig mange ledere på ingen måde sig selv som færdige med at arbejde, og de føler, at de fortsat har masser at bidrage med.

Kim Møller Laursen, analysechef hos Lederne

Væsentligste bevæggrund for ikke endnu at have lagt planer for, hvornår arbejdslivet skal slutte, er opfattelsen af slet ikke endnu at have nået en alder, hvor det er relevant at overveje tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Den opfattelse har 58 procent af lederne. Knap halvdelen, 46 procent, peger på, at lederjobbet er en ”væsentlig del af min identitet”.

- Selvom 60 eller 65 års fødselsdagen er blevet holdt, opfatter rigtig mange ledere på ingen måde sig selv som færdige med at arbejde, og de føler, at de fortsat har masser at bidrage med. Ifølge undersøgelsen har hver tredje leder over 60 år endnu ikke har overvejet tidspunktet sin tilbagetrækning, og i den forbindelse er det glædeligt, at det for så mange også af de ældste ledere har rod i et ønske om gerne at ville fortsætte så længe som muligt. Det vidner om stor arbejdsglæde, bevidsthed om egen værdi og en god fysisk tilstand, siger analysechef hos Lederne Kim Møller Laursen.

LÆS OGSÅ: Hver tredje leder over 60 år har ikke planlagt jobstop

Den bevæggrund for endnu ikke have planlagt tilbagetrækningen, som færrest peger på, er, at arbejdet er en væsentlig del af lederens sociale liv. Det sociale aspekt spiller en rolle for 36 procent af alle de adspurgte ledere over 50 år, men kun for 28 procent i den ældste gruppe.

Undersøgelsen, som er baseret på svar fra 1.168 ledere, er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Se den helt nye undersøgelse