Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Rekordmange virksomheder vil hente arbejdskraft i udlandet

Et rekordstort antal danske virksomheder vil finde nye medarbejdere i udlandet efter nytår. Ifølge en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 1.603 ledere forventer hver femte virksomhed at rekruttere arbejdskraft uden for Danmarks grænser i første halvår af 2016.

Helt præcist 21 procent af de adspurgte ledere angiver i undersøgelsen, at søgelyset bliver rettet mod udlandet, når der rekrutteres arbejdskraft det næste halve år. Det er en stigning på to procentpoint, siden Lederne foretog en tilsvarende undersøgelse for ét år siden.

Set over en fem-årig periode er andelen af ledere med rekrutteringsbrillerne rettet mod udlandet steget hvert år. På tærsklen til 2012 angav 14 procent af lederne, at virksomheden forventede at hente udenlandsk arbejdskraft det kommende halve år.

 

Når vi ser et rekordstort antal ledere forvente at ville ansætte udenlandsk arbejdskraft i første halvdel af 2016 afspejler det samtidig virksomhedernes stigende udfordringer med at besætte ledige stillinger især på specialist- og lederniveau, og derfor er det nødvendigt, at blikket bliver rettet uden for Danmarks grænser.

Formand for Lederne, Svend Askær

- I en stadig mere grænseløs verden er det helt naturligt, at virksomhederne tænker globalt i forbindelse med rekruttering, og det kan både kulturelt og i forhold til kompetencer være særdeles givtigt. Men når vi ser et rekordstort antal ledere forvente at ville ansætte udenlandsk arbejdskraft i første halvdel af 2016 afspejler det samtidig virksomhedernes stigende udfordringer med at besætte ledige stillinger især på specialist- og lederniveau, og derfor er det nødvendigt, at blikket bliver rettet uden for Danmarks grænser, siger Svend Askær, formand for Lederne.

I gruppen af ledere, der i undersøgelsen angiver, at de vil rekruttere arbejdskraft i udlandet, er manglende mulighed for at finde den ønskede arbejdskraft i Danmark topscorer blandt begrundelserne. Dernæst følger, at den udenlandske arbejdskraft er mere fleksibel og mere villig til at arbejde på skæve tidspunkter end tilsvarende dansk arbejdskraft. Over en tredjedel anfører endvidere, at den udenlandske arbejdskraft har nogle kvalifikationer og kompetencer, som vi ikke kan skaffe i Danmark.

 

LÆS DEBATINDLÆG: Sammen kan vi gøre en forskel

Ifølge undersøgelsen er det især i lande i Øst- og Vesteuropa, de danske virksomheder regner med at kunne finde de ønskede nye medarbejdere. 52 procent af lederne forventer at rekruttere arbejdskraft fra Østeuropa, 46 procent fra Vesteuropa, 29 procent fra Norden og 23 procent fra Fjernøsten. Derimod kalkulerer kun syv procent af lederne med at finde nye medarbejdere i Sydamerika.

Konjunkturundersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed senere på måneden.