Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Prioriter ferie med familien

13. juli 2016

OPFØLGNING PÅ UGENS DILEMMA: Ferietiden er over os. Allerede i sidste uges dilemma på Business.dk truede et vigtigt møde med at ødelægge ferien med familien for salgslederen i en mellemstor virksomhed

En potentielt stor kunde har meldt sin ankomst lige midt i ferien, hvor han i princippet er sydpå med familien, der længe har set frem til ferie. Hvad stiller man op i den situation?

LÆS DILEMMAET: Når et vigtigt møde risikerer at spolere ferien med familien

Det har ledelsesrådgiver i Lederne Helle Bruun Madsen et godt bud på. For selvom det selvfølgelig er rigtig uheldig timing, at den potentielle kunde har meldt sin ankomst netop der, er det vigtigt at få holdt sin ferie. Derfor er det hendes klare anbefaling at holde fast i ferien og booke et nyt møde i september måned (løsning 3).

Alle – herunder også ledere – har brug for at få slappet af og holdt ferie

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Helle Bruun Madsen

- Alle – herunder også ledere – har brug for at få slappet af og holdt ferie. Du har brug for at restituere og få ladet batterierne op, så du er klar til at tage fat igen efter ferien, siger hun og fortsætter:

- Og så er det også vigtigt at overholde dine aftaler med familien og at prioritere at være sammen med dem. Både for din egen og for deres skyld, siger Helle Bruun Madsen.

Hun mener dog også, der er en anden mulig løsning på dilemmaet. Nemlig at tage mødet via Skype, Facetime eller lignende, hvis der er mulighed og en god netforbindelse på feriestedet, foreslår ledelsesrådgiveren.

LÆS OGSÅ: Ledere dropper en del af ferien og går på arbejde

Der kan hurtigt ryge en del af jeres dyrebare ferie

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Helle Bruun Madsen

Og som en tredje mulighed kunne man kombinere løsning 2 og 3 ved at klæde sin medarbejder på til at tage et indledende møde med kunden for at vise jeres store interesse for samarbejdet og så stadig få planlagt et nyt møde efter ferien, lyder et andet bud fra Helle Bruun Madsen.

Derimod er løsning 1 – at tage mødet for derefter at rejse ned til familien senere i ferien – ikke nogen god idé, mener Helle Bruun Madsen.

- Så får du hverken selv holdt fri eller holdt din aftale med familien, og der kan hurtigt ryge en del af jeres dyrebare ferie sammen, pointerer hun