Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Mit Lederne

Nyheder

Overvægt er en privat sag, så længe jobbet bliver passet

13. juli 2015

Som udgangspunkt skal lederne på de danske arbejdspladser ikke blande sig i, om medarbejderne slæber rundt på 10 eller 30 kilo for meget over livremmen, så længe overvægten ikke har indflydelse på udførelsen af arbejdet. Det fastslår arbejdsmiljøchef hos Lederne Lars Andersen på baggrund af en ny undersøgelse.

I undersøgelsen fra Lederne, der er baseret på svar fra 2.088 ledere og 1.509 medarbejdere, giver hovedparten udtryk for, at det ikke er en ledelsesopgave af tage en samtale med en medarbejder, der er svært overvægtig, om medarbejderens vægtproblemer. 44 procent af lederne og 67 procent af medarbejderne takker nej til lederens involvering på dette område, mens henholdsvis 36 og 15 procent af lederne og medarbejderne vurderer, at svær overvægt ér en ledelsesopgave. Omkring en femtedel af både de adspurgte ledere og medarbejdere svarer ”ved ikke” til spørgsmålet.

Generelt fylder tilskyndelse til en sund livsstil mere og mere på de danske arbejdspladser, og det er glædeligt, at mange arbejdspladser har øget fokus på for eksempel sund kantinemad og motionsordninger.

Lars Andersen, arbejdsmiljøchef hos Lederne

- Medarbejdernes livsstil, herunder deres spisevaner og forhold til at dyrke motion, er som udgangspunkt en privat sag, og det er ikke lederens ansvar at blande sig i, om medarbejderne er overvægtige. Det er ikke en ledelsesopgave at håndhæve skønhedsidealer, og lederen skal hverken forholde sig til medarbejdernes BMI eller kondital, så længe den indsats, medarbejderne yder på jobbet, er tilfredsstillende, siger Lars Andersen.

LÆS OGSÅ: Medarbejderes usunde livsstil er en ledelsesopgave

- Men, fortsætter arbejdsmiljøchefen, hvis en medarbejders markante overvægt begynder at få indflydelse på medarbejderens performance på jobbet eller medarbejderens evne til at udføre arbejdet, er det en anden situation. I de tilfælde er der set med mine øjne ingen tvivl om, at lederen skal reagere og tage en samtale med den pågældende medarbejder først og fremmest med det formål at sikre en tilfredsstillende indsats, men også for at forebygge fravær og fastholde medarbejderen i jobbet.

Sund kantinemad og motionsordninger
Lars Andersen understreger, at der skal sættes hurtigt ind og indkaldes til en grundigt forberedt samtale under fire øjne, hvis den svært overvægtige medarbejders præstationer daler.

- Generelt fylder tilskyndelse til en sund livsstil mere og mere på de danske arbejdspladser, og det er glædeligt, at mange arbejdspladser har øget fokus på for eksempel sund kantinemad og motionsordninger. Men pointen er, at det er kollektive tilbud, som medarbejderne selv vælger til og fra, fastslår Lars Andersen.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov.

Se hele undersøgelsen

af lederne vurderer, at svær overvægt ér en ledelsesopgave.

Se hele undersøgelsen

Hjælp til dig

Kvinde og mand i samtale, LederSparring, coaching