Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Mit Lederne

Nyheder

Over halvdelen af lederne vil have nyt job

08. august 2016

Over halvdelen af lederne på de danske virksomheder er på udkig efter et nyt job. Det viser en ny og endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 2.064 ledere.

Ifølge undersøgelsen, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, er hver syvende leder, 14 procent, aktivt jobsøgende, mens 43 procent af lederne overvejer at skifte job. Det betyder, at 57 procent af lederne i et eller andet omfang har planer om at skifte det nuværende job ud med et nyt. 43 procent af de adspurgte ønsker ikke at skifte job i øjeblikket.

Tallene er på niveau med tilsvarende undersøgelser fra Lederne fra 2014 og 2015. Sammenligner man derimod med 2012 og 2013, er der sket en markant stigning i andelen af ledere med planer og ambitioner om at komme videre i karrieren. I 2012 var det således kun 41 procent, som enten var aktivt jobsøgende eller overvejede et jobskifte.

- Den tid, hvor der hver fredag blev fejret 25 eller 40 års jubilæer i kantinerne på de danske virksomheder, er forbi. Konjunkturerne har gjort, at lederne er blevet meget mere mobile. Der er stadig flere jobmuligheder for lederne – og så har konjunkturer også ført til at, at lederne er blevet mere risikovillige, end de var for fire-fem år siden, hvor man stadig mærkede efterveerne af den økonomiske krise. Risikovilligheden knytter sig til privatøkonomien, men også til modet og lysten til at skifte job, siger ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen.

Lederne er blevet mere risikovillige, end de var for fire-fem år siden, hvor man stadig mærkede efterveerne af den økonomiske krise.

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Flemming Andersen

- Men, tilføjer Flemming Andersen, det er vigtigt, at lederne ikke blot skifter job, fordi de tror, græsset er grønnere på den anden side. Man skal have et reelt ønske om at rejse hen imod et andet job frem for at flygte fra det nuværende.

Han opfordrer ledere med jobskifteovervejelser til også grundigt at undersøge de ikke udnyttede muligheder, de har på den nuværende arbejdsplads, frem for hovedkulds at skifte til et nyt job, de måske hurtigt fortryder. Det er således ikke kun ved ansættelsen, man som leder bør gøre sin chef opmærksom på, hvilke ønsker man har til forandringer og hvilke tanker, man gør sig om sin fremtidige karriere.

Når så mange ledere er jobsøgende, er det et vink med en vognstang til virksomhederne om, at de kan blive endnu bedre til at spørge ind til ledernes tilfredshed og ønsker til forandring.

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Flemming Andersen

Vil have job i anden virksomhed
Når de ledere, som er aktivt jobsøgende eller overvejer at skifte job, i den nye undersøgelse skal pege på, hvor de forestiller sig, at karrieren skal fortsætte, angiver 65 procent, at det skal være i en anden virksomhed, og 52 procent ser helst, at næste stop bliver i et andet, tilsvarende job. To ud af fem har ambitioner om at få mere ansvar.

Flemming Andersen håber, at tallene i undersøgelsen også bliver nærstuderet af topledelserne i de danske virksomheder.

- Hele processen, fra en leder har sagt op, til der sidder en ny person i stolen, er tung og ressourcekrævende både i tid og penge. Når så mange ledere er jobsøgende, er det et vink med en vognstang til virksomhederne om, at de kan blive endnu bedre til at spørge ind til ledernes tilfredshed og ønsker til forandring. Det handler som virksomhed om at sikre sig, at lederne bliver tilstrækkeligt motiveret og udfordret i stedet for, at de lige pludselig siger farvel og tak, understreger Flemming Andersen.

Undersøgelsen i sin helhed offentliggøres i september.

På jagt efter nye udfordringer?

Ledernes seneste konjunkturundersøgelse

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback