Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Opgør med Rip-Rap-Rup-effekt vil øge sektormobilitet

26. oktober 2015

Gevinsten ved en større jobmobilitet mellem den private og offentlige sektor vil være stor. For at bane vej for en større sektormobilitet kræver det et opgør med tankegangen hos ledere om at ansætte mennesker, der minder om lederen selv – den såkaldte Rip-Rap-Rup-effekt.

Det er en af konklusionerne fra en såkaldt Tænkeboks om sektormobilitet. Ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen har deltaget i Tænkeboksen, og sammen med Anders Ryom Villadsen fra Aarhus Universitet, Gert Nielsen fra Djøf, Per Geisler Hansen fra NOCA og Stina Vrang Elias fra tænketanken DEA har hun skrevet en artikel i Djøfbladet om den begrænsede mobilitet mellem sektorerne, som ifølge Tænkeboksen blandt andet hæmmer jobskabelsen i det private erhvervsliv.

Hvis vi skal lykkes med at levere mere velfærd for færre penge, så skal flere ledere og medarbejdere ud af ”ude godt, men hjemme bedst”-boblen. Men også rekrutteringsbureauerne skal tænke anderledes.

Helle Bruun Madsen, ledelsesrådgiver hos Lederne, og kollegaerne fra Aarhus Universitet, Djøf, NOCA og DEA

- Der er brug for, at flere medarbejdere og ledere i begge sektorer søger ud af komfortzonen, skifter sektor og dermed baner vejen for nye og mere innovative samarbejder. Kigger vi til udlandet, er der inspiration at hente. I Norge er det for eksempel ikke ualmindeligt, at topledelsen i landets største virksomheder har erhvervserfaring uden for den private sektor. Hvorfor er det ikke sådan i Danmark? Hvorfor lider vi af en Rip-Rap-Rup-effekt, hvor vi ansætter dem, der ligner os selv?, spørger de fem medlemmer af Tænkeboksen.

Især private ledere vil ikke skifte sektor
Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, baseret på 3.783 svar, er det blandt ledere, som enten er aktivt jobsøgende eller overvejer at skifte job, kun 13 procent, der forestiller sig, at karrieren skal fortsætte i en anden sektor. Størst modvilje mod at springe over på den anden side af ”muren” har de ledere, som p.t. arbejder i den private sektor. Blandt dem er det kun ni procent, der drømmer om at skrive offentlig leder på visitkortet, mens 38 procent af de adspurgte ledere i den offentlige sektor godt kunne forestille sig en fremtid som privatansat.

LÆS ARTIKLEN FRA TÆNKEBOKSEN: Tag springet og prøv noget nyt på den anden side af sektorkløften 

- Erfaring fra den anden sektor skaber en uvurderlig forståelse for, hvordan nye samarbejder kan lykkes. Der hersker nemlig forskellige rationaler, sprogbrug og bundlinjer inden for de forskellige sektorer, og sektorskifterne kan netop oversætte mellem de forskellige sprog og rationaler. Hvis vi skal lykkes med at levere mere velfærd for færre penge, så skal flere ledere og medarbejdere ud af ”ude godt, men hjemme bedst”-boblen. Men også rekrutteringsbureauerne skal tænke anderledes. Det vil give mere erfaringsudveksling på tværs af sektorer, som vil resultere i mere succesfulde offentlig-private samarbejder, mener Helle Bruun Madsen og kollegerne fra Aarhus Universitet, Djøf, NOCA og DEA.

Jobskifteundersøgelse