Mit Lederne

Nyheder

Nye muligheder for at gøre lederfamilien større

28. maj 2018

Fusionen mellem FTF og LO, der bliver en realitet fra årsskiftet, vil formentlig få en række organisationer til at overveje, om de i fremtiden skal finde en anden hovedorganisation at være tilknyttet. I den forbindelse er det vigtigt at overveje, om Ledernes Hovedorganisation skal indbyde andre rene lederorganisationer til at blive en del af familien.

De nye muligheder, men også de principielle spørgsmål i den forbindelse, fyldte en stor del af formand Svend Askærs mundtlige beretning lørdag formiddag på Ledernes generalforsamling.

 

Formand for Lederne Svend Askær til generalforsamlingen d. 26. maj 2018
Formand for Lederne Svend Askær til generalforsamlingen d. 26. maj 2018
Næstformand for Lederne Kirsten Hvid Schmidt til generalforsamlingen d. 26. maj 2018
Næstformand for Lederne Kirsten Hvid Schmidt til generalforsamlingen

Vi har den mulighed bogstavelig talt at blive alle lederes hovedorganisation

Formand for Lederne Svend Askær

- Vi har den mulighed bogstavelig talt at blive alle lederes hovedorganisation – en hovedorganisation, som andre lederorganisationer kan blive direkte medlemmer af, og hvor der kan overvejes forskellige modeller for, hvordan vi kan servicere deres medlemmer. Modellerne kan spænde fra, at vi servicerer deres medlemmer på alle områder, og at medlemmerne samtidig bliver medlemmer af Lederne, til en model, hvor en organisations medlemmer ikke bliver dobbeltorganiseret, sagde Svend Askær.

Formanden pointerede, at han ikke personligt er tilhænger af en model, hvor andre lederorganisationer bliver en del af Ledernes Hovedorganisation, uden at organisationernes medlemmer samtidig også bliver medlemmer af Lederne, idet man dermed misser de synergier, som efter Svend Askærs opfattelse bør være blandt de væsentligste argumenter for at blive en del af familien.

- Den model, vi har udviklet omkring Lederne Søfart, vil efter min opfattelse være den mest tiltrækkende, sagde Svend Askær med henvisning til fusionen med Søfartens Ledere pr. 1 oktober i år – en fusion, der på generalforsamlingen fik det endelige blå stempel.

Søfartsorganisationen bevarer sin branchemæssige selvstændighed, mens organisationens medlemmer også bliver medlemmer af Lederne og får glæde af blandt andet Ledernes omfattende medlemsservice. Søfartens Ledere bliver således en del af Lederne, ikke af Ledernes Hovedorganisation.

Svend Askær understregede, at det er vigtigt at undersøge og analysere alle muligheder grundigt, og strategien i forhold til eventuelle nye samarbejder forventes ikke fastligt før generalforsamlingen i 2019.

Næstformand genvalgt

Kirsten Hvid Schmidt, der er formand for Lederne Kronjylland, blev på generalforsamlingen genvalgt som næstformand i hovedbestyrelsen for en ny to-årig periode. Der var kampvalg om posten, idet også Kim Kampp, formand for Lederne Hovedstaden, stillede op, men efter at stemmerne var talt op stod det klart, at Kirsten Hvid Schmidt fortsætter.

Formandskabet udgøres dermed fortsat af formand Svend Askær og næstformændene Kirsten Hvid Schmidt og Lars Møldrup.

LÆS OGSÅ