Mit Lederne

Nyheder

Ny smittebølge vil slå økonomien i gulvet

Der er brug for øget internationalt samarbejde. Det står klart efter, at den økonomiske samarbejdsorganisation OECD i morges kom med en dyster økonomisk prognose.

10. juni 2020

Dagens analyse af dansk økonomi Niklas Praefke

Det er en meget dyster prognose, OECD er kommet med i dag. Coronakrisen har sendt verdensøkonomien ud i en historisk nedtur, der får finanskrisen til at blegne. Heldigvis tror OECD samtidig på, at vi snart har set det værste, og at vi allerede næste år vil se fremgang i økonomien igen.

 

I sin prognose forudser OECD, at verdensøkonomien vil skrumpe med 6 pct. i år. Genopretningen vil være langvarig, og konsekvenserne vil kunne ses langt tid efter. Bliver verden ramt af en ny smittebølge, vil det betyde et fald i verdensøkonomien som helhed på 7,6 pct.

 

Tallene er ganske voldsomme, og vi kan stadig ikke afskrive risikoen for en ny smittebølge. Derfor er der behov for mere internationalt samarbejde, så verdensøkonomien bliver holdt i gang. Det kan blandt andet ske i form af den hjælpepakke, som EU-kommissionen har foreslået, og som medlemslandene forhandler om i disse dage.

 

For Danmark venter OECD et fald i økonomien på 5,8 pct. i år, hvis der ikke kommer en ny smittebølge, og 7,1 procent, hvis smitten blusser op igen. Til næste år venter OECD en positiv vækst på 3,7 pct. Prognosen for Danmark er en anelse mere pessimistisk end Finansministeriets syn på dansk økonomi.

 

Værre ser det dog ud for vores nabolande, hvor hhv. svensk og norsk økonomi vil skrumpe med 6,7 pct. og 6,0 pct.

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk