Ny aftale for offentligt ansatte i hjemsendelsesperioden

Der er i dag blevet indgået en aftale mellem regeringen og det offentlige arbejdsmarkeds parter om afvikling af frihed for offentligt ansatte i hjemsendelsesperioden. Se indholdet af aftalen her og forstå hvad det betyder for dig som medlem af Lederne.

27. marts 2020

Ny aftale for offentligt ansatte

Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, blev fredag 13. marts hjemsendt i to uger. Mandag den 23. marts blev hjemsendelsesperioden forlænget til og med den 13. april 2020.

Parterne på det offentlige arbejdsmarked har i dag indgået aftaler om de offentlige ansattes rettigheder og vilkår i hjemsendelsesperioden.

Aftalerne indebærer blandt andet, at alle medarbejdere, som ikke varetager opgaver i hele eller dele af perioden fra den 28. marts til den 13. april 2020, holder fri i op til 5 dage. Det er arbejdsgiveren, der på baggrund af aftalerne, der er indgået, vurderer og beslutter, hvilke medarbejdere, der skal afvikle ferie og/eller frihed, herunder også omsorgsdage og seniorfridage.

De medarbejdere, der ikke har ferie eller afspadsering til rådighed, bliver ikke pålagt at bruge det.

Arbejder du indenfor det statslige område? Læs mere om indholdet af aftalen på Skatteministeriets hjemmeside

Skatteministeriet: Aftaler om det offentlige arbejdsmarked i hjemsendelsensperioden

Arbejder du indenfor det regionale eller kommunale område? Læs mere om indholdet af aftalen på Forhandlingsfælleskabets hjemmeside

Forhandlingsfælleskabet: Aftale om afvikling af ferie i forbindelse med hjemsendelse pga. COVID-19 situationen

Hvad betyder det for dig som medlem af Lederne?
Vi er i gang med at nærlæse aftalen, og vi opdaterer på den baggrund løbende vores Spørgsmål og svar-side, hvor der er tilføjet en sektion til ledere, der er ansat i det offentlige. De første spørgsmål og svar er blevet tilføjet på baggrund af aftalen, og der vil løbende blive opdateret med nye efterhånden som vi bliver klogere på aftalens indhold samt dens vedtagelse i de kommende dage.

Coronavirus: Spørgsmål og svar - Hvad betyder det for mig, der er ansat som leder i det offentlige?