Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Nordisk ledelse under luppen på konference

02. maj 2016

Både medarbejdere og forretning trives med den særlige nordiske ledelsesform, hvor der er frihed i opgaveløsningen og kort afstand mellem ledelse og medarbejdere. Nu bliver Den Nordiske Superleder temaet på Ledernes årlige Ledelse i Dag-konference, der afvikles 8. juni i København og 9. juni i Aarhus.

I en netop offentliggjort undersøgelse, der er foretaget af Lederne i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, peger det store flertal blandt 1.467 ledere på, at evnen til at skabe resultater samt evnen til at skabe trivsel og arbejdsglæde er de vigtigste kompetencer i lederjobbet.

På den forskningsbaserede Ledelse i Dag-konference 8. og 9. juni bliver der lejlighed til at høre fire førende forskere kaste lys over den særlige nordiske ledelsesstil og komme med bud på, hvordan nordisk ledelse kan bruges i jagten på høj produktivitet, trivsel og innovation.Mens undersøgelsen "Ledelseskompetencer og skandinavisk ledelsesstil" viser, at både medarbejdere og ledere er udbredt tilfredse med den nordiske ledelsesmodel, vil forskerne på konferencen belyse, hvad der kendetegner den nordiske ledelse, hvilke forskelle der er på ledelse i de skandinaviske lande og hvad prisen for den nordiske ledelse er.

Professor Ove Kaj Pedersen fra Copenhagen Business School tager fat på "Det nordiske leder-DNA", mens professor Gillian Warner-Søderholm fra BI Norwegian Business School taler om, hvordan skandinaviske ledere kan lære af hinandens forskelle. Coach og forfatter Charlotte Mandrup undersøger skyggesiderne ved den nordiske ledelsesstil, og professor Vincent Hendricks, der har grundlagt det nye Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet, giver sit bud på, hvordan fremtidens nordiske superleder ser ud.

Konferencen 8. juni 2016 afholdes i Axelborgsalen i København og dagen efter i Turbinehallen i Aarhus.