Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Nej tak til medarbejdere i shorts og soltoppe

20. juli 2015

Når kalenderen siger sommer, finder mange virksomheder det nødvendigt med rammer for medarbejdernes påklædning. Knap hver anden virksomhed i Danmark har indført dresscode for medarbejderne i den danske sommervarme. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne.

Ifølge undersøgelsen, der er baseret på svar fra 2.909 ledere, har 43 procent af virksomhederne en sommerdresscode, mens 57 procent hverken har nedskrevne eller uskrevne regler for medarbejdernes påklædning. 20 procent af de danske virksomheder har nedskrevne regler, mens 23 procent har uskrevne regler.

Medarbejderne er virksomhedens ansigt udadtil, og det er derfor nødvendigt, at de tænker over deres påklædning, når de åbner klædeskabet om morgenen.

Helle Bruun Madsen, ledelsesrådgiver hos Lederne

Samtidig viser Ledernes undersøgelse, at 47 procent af lederne ”en enkelt gang” eller ”flere gange” har fundet det nødvendigt at give medarbejderne en påtale for ikke at overholde virksomhedens kodeks for sommerpåklædning. Hver femte leder, 19 procent, har flere gange følt det nødvendigt at henvise til arbejdspladsens dresscode over for medarbejderne, mens 28 procent har gjort det en enkelt gang.

Virksomhedens ansigt udadtil
Ifølge ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen kan man undre sig over, at mere end hver anden virksomhed ikke som minimum har uskrevne regler.

- Medarbejderne er virksomhedens ansigt udadtil, og det er derfor nødvendigt, at de tænker over deres påklædning, når de åbner klædeskabet om morgenen. Klare rammer kan – især for nye medarbejdere – være en hjælp. Og det er en ledelsesopgave både at skabe rammerne og eventuelt opstille regler, men også at følge op, hvis en medarbejder træder ved siden af med sin påklædning, siger Helle Bruun Madsen.

LÆS OGSÅ: Hedebølge på jobbet - Hvad gør du?

Hun mener, at andelen af ledere, der har fundet det nødvendigt at give en medarbejder en påtale,  er udtryk for, at lederne er begyndt at træde mere i karakter

- Det er vigtigt, at lederne sender tydelige signaler til medarbejderne. Men finder lederen det nødvendigt at give en medarbejder en påtale, skal det foregå én-til-én og ikke i et åbent forum, lyder det fra Helle Bruun Madsen.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed senere på sommeren.

dresscode