Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Myte at efteruddannelse kun er for unge

15. juni 2015

Det er en myte, at mens de unge medarbejdere på virksomhederne i Danmark spurter af sted på videreuddannelse, er den ældste del af medarbejderskaren helst fri. Det viser en ny og endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 2.088 ledere og 1.509 medarbejdere.

I undersøgelsen, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, er lederne blevet spurgt, om de vurderer, de yngre medarbejdere er mere motiverede for at deltage i efteruddannelse end de ældre. Nej, dén tese holder ikke, lyder svaret fra hovedparten af de adspurgte. 60 procent af lederne oplever således, at de yngre og de ældre medarbejdere er lige motiverede, 37 procent synes, at de yngre er mere motiverede, mens tre procent oplever, at de ældre ligger øverst i dét regnskab.

Det er vigtigt, at man tager begrebet ”livslang læring” alvorligt og løbende vedligeholder og udvider sine kompetencer.

Thomas Christensen, uddannelseschef hos Lederne

- Med de stadig voksende krav, der er til både medarbejdere og ledere på arbejdsmarkedet, nytter det ikke at læne sig tilbage og sige ”Jeg behøver ikke mere uddannelse” – og det gælder, uanset om man tilhører den yngre eller den ældre del af arbejdsstyrken. Det er vigtigt, at man tager begrebet ”livslang læring” alvorligt og løbende vedligeholder og udvider sine kompetencer, dels af hensyn til virksomhedernes konkurrenceevne og dels for personligt hele tiden at gøre sig attraktiv for nuværende og eventuelt kommende arbejdsgivere. Jeg synes derfor, at det er glædeligt, at undersøgelsen punkterer myten om, at kun de unge har mod på at komme af sted på efteruddannelse, siger Thomas Christensen, uddannelseschef hos Lederne.

LÆS OGSÅ: Flere penge på uddannelseskontoen i danske virksomheder

Efteruddannelse lavt prioriteret under krisen
Thomas Christensen minder samtidig om, at efteruddannelse har været prioriteret meget lavt under den langvarige økonomiske krise. Derfor er det ekstra vigtigt, at virksomhederne nu, hvor der blæser varmere økonomiske vinde, sørger for at sende både medarbejdere og ledere, uanset alder, på efteruddannelse.

Ifølge en konjunkturundersøgelse, som Lederne netop har offentliggjort, forventer 29 procent af virksomhederne at skrue op for efteruddannelse af medarbejdere det kommende halve år, mens 26 procent kalkulerer med, at flere ledere skal på skolebænken. Hovedparten af virksomhederne forventer omtrent uændrede størrelser på efteruddannelsesbudgetterne i 2. halvår af 2015.

LÆS OGSÅ: Erhvervslivets optimisme når nye højder

Undervisningssituation