Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Minister: Ledere skal turde indrømme fejl

28. september 2015

Som leder skal man turde indrømme sine fejl og begrænsninger. Sådan lyder det fra Ellen Trane Nørby, minister for børn, undervisning og ligestilling, i en artikel i den nye udgave af magasinet Lederne.

Venstre-politikeren siger til magasinet Lederne, som netop er udkommet, at det bedste råd, hun har fået om ledelse, er at lade være med at holde stivnakket fast, hvis man kan se, at tingene kan gøres på en anden og bedre måde.

- Selvfølgelig er det vigtigt, at man som leder går forrest og udstikker en retning, men det er ikke troværdigt, hvis du bliver ved med at holde stædigt på dit, hvis du tre skridt forinden har indset, at dette ikke er den optimale vej at gå. Så er det bedre at indrømme blankt, at du har taget fejl, og at du er villig til at ændre kurs, siger Ellen Trane Nørby til magasinet Lederne.

Jeg tror på, at det er sundere, både for dig selv som leder og for dit omdømme, at du erkender det i den ene procent af tilfældene, hvor du har taget fejl.

Ellen Trane Nørby, minister for børn, undervisning og ligestilling

Ellen Trane Nørby understreger, at sker det for ofte, er der naturligvis en risiko for, at lederen mister troværdighed.

- Men jeg tror på, at det er sundere, både for dig selv som leder og for dit omdømme, at du erkender det i den ene procent af tilfældene, hvor du har taget fejl. Så har folk også større tiltro til dig i de 99 procent resterende tilfælde, pointerer den 35-årige minister.