Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Mere i løn kan få ikke-jobsøgende ledere til at overveje nyt job

05. september 2016

Udsigten til en større månedsløn kan få syv ud af ti ikke-jobsøgende ledere til alligevel at overveje et jobskifte. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 2.064 ledere.

69 procent af de ledere, som i første omgang har angivet, at de hverken er aktivt jobsøgende eller overvejer at skifte job, vil ”måske” skifte job, hvis de bliver tilbudt et job med en højere løn end den nuværende, mens to procent af lederne ”helt sikkert” vil lade sig friste af en større månedlig kontooverførsel. De resterende 29 procent af lederne står fast på, at de trods flere penge ikke ønsker at skifte arbejde.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen opfordrer lederne til at kigge på andet og mere end kroner og øre, når de gør op med sig selv, om de vil videre i karrieren.

FRA SAMME UNDERSØGELSE: Over halvdelen af lederne vil have nyt job

- Som udgangspunkt er det en dårlig idé at skifte job udelukkende for at få mere i løn. Det er altid forbundet med en vis risiko at skifte job, og hvis man efter to-tre måneder ikke er faldet til i det nye job eller ligefrem fortryder sit skifte, kan et plus i månedslønnen på 5.000 kroner hurtigt vise sig at være en dårlig forretning. Man bør se løn som ét blandt mange elementer i en ansættelse, hvor andre og lige så vigtige elementer er selve jobindholdet, karrieremulighederne og work-life-balance, siger Flemming Andersen.

For virksomhederne er det en overvejelse værd, om de dels skal hæve ledernes løn, dels om de kan blive bedre til at gøre det tydeligt for lederne, hvilke goder og vilkår lederne allerede har i den nuværende ansættelse

Ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen

Kræver betragtelig lønstigning
Ifølge undersøgelsen skal der en betragtelig lønstigning til, før ledere uden aktuelle jobskifteplaner kan lokkes til alligevel at overveje at sige ja til nye græsgange. Hovedparten af de adspurgte ledere, 31 procent, svarer, at månedslønnen skal stige med mellem 4.000 og 6.000 kroner. For hver femte leder skal lokkemaden være på mindst 10.000 kroner om måneden, før et jobskifte kan komme på tale.

Undersøgelsen viser samtidig, at der er en direkte sammenhæng mellem lederens nuværende månedsløn og størrelsen på den økonomiske gulerod ved et jobskifte. Mens 69 procent af de ledere, som i dag tjener under 40.000 kroner om måneden, kan lade sig friste af et plus på 6.000 kroner eller derunder ved et jobskifte, skal næsten halvdelen af lederne, som i dag høster over 60.000 kroner om måneden, lokkes med over 10.000 kroner, før et skifte kan blive aktuelt.

LÆS OGSÅ: Under to procent af lederne er nu uden job

- De danske virksomheder bør nærstudere disse tal. For én ting er, at lederne skal tænke sig godt om, inden de skifter job. Men for virksomhederne er det en overvejelse værd, om de dels skal hæve ledernes løn, dels om de kan blive bedre til at gøre det tydeligt for lederne, hvilke goder og vilkår lederne allerede har i den nuværende ansættelse, siger Flemming Andersen.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed i næste uge.

Hjælp til dig