Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Ledighed giver ledere stress

09. november 2015

Økonomiske bekymringer og frygten for at være en fiasko kan være langt mere stressende end et skrivebord fyldt med uløste opgaver. I hvert fald svarer 33 procent af de ledige medlemmer hos Lederne, at de ofte eller hele tiden føler sig stressede, mens det tilsvarende tal for beskæftigede ligger på 24 procent. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne.

Undersøgelsen viser samtidig, at det er selve det at være ledig, der giver anledning til følelsen af stress. Regionsleder hos Lederne, Michael Kristiansen, har daglig kontakt med ledige medlemmer, og han forklarer, at det er uvished og frygt, der særligt stresser ledige:

- Det er først og fremmest uvished og frygt, der skaber stress. Ledige oplever uvished om fremtidens jobsituation og frygt for, hvad der skal ske, og om man nu ses som en fiasko, siger Michael Kristiansen.

Når man går efter et lederjob, foregår det ofte via netværk, hvor man tager uopfordret kontakt og skal være superskarp til at fortælle om sine kompetencer. Der er simpelthen ikke plads til modløshed.

Michael Kristiansen, regionsleder hos Lederne

De mange krav og regler, der er forbundet med at være ledig kombineret med afslag på ansøgninger kan let føre til afmagt og en fornemmelse af ikke at have kontrol over egen situation. Det er vilkår, som ledige ledere deler med andre grupper på arbejdsmarkedet, der står uden job.

- Det er aldrig sjovt at være ledig og kæmpe for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Dér, hvor jeg ser en forskel på ledere og andre faggrupper i den situation, er, at ledere har nogle ganske andre vilkår i jobjagten. Lederes jobsøgningsaktiviteter kræver god selvfølelse og høj selvtillid. Når man går efter et lederjob, foregår det ofte via netværk, hvor man tager uopfordret kontakt og skal være superskarp til at fortælle om sine kompetencer. Der er simpelthen ikke plads til modløshed, fortæller Michael Kristiansen.

Vi kan hjælpe med at omsætte deres erfaringer i cv’et, så det bliver tydeligt, hvilken værdi, de kan skabe.

Michael Kristiansen, regionsleder hos Lederne

LÆS OGSÅ: Styr på arbejdsmiljøet - gratis landsdækkende møder

Når Lederne rådgiver ledige medlemmer, er der fokus på, at ledighedsperioden kan medføre stress. Derfor er et af de helt konkrete råd til ledere på jobjagt, at de skal anskue jobsøgningen som et arbejde – og huske at holde fri om aftenen og i weekender. Samtidig er det vigtigt at hjælpe ledige med at ”oversætte” deres kompetencer, så det bliver synligt for arbejdsgivere, hvad de kan bidrage med:

- Vi kan hjælpe med at omsætte deres erfaringer i cv’et, så det bliver tydeligt, hvilken værdi, de kan skabe. Og vi kan hjælpe med at afklare fortællingen om, hvorfor de er ledige, så det ikke er negative og ubearbejdede følelser om en eventuel fyring, der fylder, når den ledige sidder i jobsamtale, siger Michael Kristiansen.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov i september 2015 og har i alt 4.467 respondenter.